Doliu în lumea actoriei. O mare actriță s-a stins din viață

11 iulie 2024 19:09   Internațional

Actrița americană Shelley Duvall s-a stins din viață astăzi, pe data de 11 iulie 2024. Aceasta era cunoscută pentru rolul său în celebrul film „The Shining” (1980) realizat de regizorul Stanley Kubrick. 

Actrița Shelley Duvall s-a stins din viață 

Shelley Duvall a decedat la vârsta de 75 de ani, în urma unor complicații ale bolii de care suferea. Actrița se confrunta cu diabetul de mai mult timp și s-a stins din viață în timpul somnului. Partenerul acesteia a transmis și un mesaj după decesul ei, prin care și-a exprimat durerea și regretul.

 "Draga, dulcea, minunata mea parteneră de viață și prietenă ne-a părăsit. Prea multă suferință în ultima vreme, acum e liberă. Zboară departe, frumoasă Shelley", a spus Dan Gilroy, potrivit presei străine.

În luna noiembrie a anului 2016, Shelley Duvall a apărut în emisiunea Dr.Phil, acolo unde a dezvăluit că suferă de o boală mintală. Actrița, care părea destul de debusolată la acel moment, spunea că are nevoie de ajutor.

"Sunt foarte bolnavă. Am nevoie de ajutor", spunea Shelly Duvall.

Shelley Duvall a jucat într-o serie de filme americane

Actrița Shelley Duvall a jucat într-o mulțime de filme de-a lungul timpului, iar primul rol pe care l-a interpretat a fost în „Brewster McCloud”. Producția „3Women” i-a adus premiul pentru cea mai bună actriță la festivalul de film de la Cannes, iar interpretarea ei a fost considerată cea mai bună dintre toate.

De asemenea, Duvall rămâne memorabilă pentru rolul din filmul „The Shining”, unde a interpretat rolul soției personajului cu topor (Jack Nicholson). Producția celebră s-a filmat pe parcursul a 13 luni și a făcut furori la nivel internațional, în rândul telespectatorilor.

Printre alte filme cunoscute în care a jucat, se numără și „McCabe& Mrs Miller”, „Thieves Like Us”,  „Nashville” sau „Buffalo Bill and the Indians”. Mai mult, aceasta a primit roluri chiar și în comedii de referință, precum „Annie Hall” sau „Popeye”.

Mai multe