Un bărbat a murit după ce s-a înecat cu o bucată de cârnat. Totul s-a întâmplat pe terasa unui magazin

Un bărbat și-a pierdut viața după ce s-a înecat cu o bucată de cârnat, pe terasa unui magazin dintr-o localitate suceveană. Martorii spun că omul a mușcat din carne, iar la scurt timp a început să se sufoce. Oamenii i-au sărit în ajutor, însă nu au putut face nimic pentru a-i elibera căile respiratorii. 

Medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbat Foto: Shutterstock
Medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbat Foto: Shutterstock

Bărbatul s-a înecat cu o bucată de carne 

Din primele verificări ale polițiștilor suceveni, bărbatul a mers la un magazin din comună unde a stat pe terasă. Acesta ar fi consumat acolo băuturi alcoolice. La un moment dat, ar fi muşcat dintr-o bucată de carne, iar la scurt timp ar fi dat semne că nu mai poate respira.

Două femei care erau în preajma sa au încercat să-i acorde primul ajutor și au solicitat totodată, sprijin medical, apelând 112. Echipajul de la Ambulanță sosit la fața locului a eliberat bărbatului căile respiratorii, apoi cadrele medicale au început manevrele de resuscitare, timp de aproape 40 de minute, însă din nefericire, fără rezultat. A fost declarat decesul.

Cazul a ajuns si în atenția polițiștilor care au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Cercetările continuă, s-a dispus totodată și efectuarea unei necropsii, pentru stabilirea mai exactă a cauzei ce a dus la acestă tragedie.

Alt bărbat care a murit după ce s-a înecat cu mâncare 

Pe la jumătatea lunii aprilie 2024, medicii s-au mobilizat pentru salvarea unui bărbat care s-a înecat cu mâncare la un restaurant din Brașov. Pentru că era în stare gravă și nu putea fi transportat, doi doctori din București au fost trimiși în miez de noapte să-l opereze de urgență. Din păcate, omul s-a stins la câteva ore, după intervenție. Ar fi avut o șansă dacă cineva i-ar fi observat mai repede suferința și i-ar fi acordat, în mod corect, primul ajutor.

Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, era singur la o masă de pe terasa restaurantului și tocmai îi ceruse ospătarului nota. Când a venit cu nota de plată, ospătarul l-a găsit pe client stând nemișcat, pe scaun. Părea că ațipise, dar era deja în stop cardio-respirator. Chemați de urgență, medicii de la SMURD au reușit să îi repornească inima, după o resuscitare care a durat 26 de minute. 

Cum să acorzi primul ajutor: manevra Heimlich

Manevra Heimlich poate salva multe vieți. Este metoda folosită pentru salvarea unei persoane care se îneacă cu mâncare, fie că este vorba despre un copil sau un adult. Prea puțini știu, însă ce trebuie să facă. Tocmai de aceea este extrem de important ca în astfel de situații să apelezi la un medic urgentist care poate salva viața persoanei de lângă tine, sau chiar viața ta.

Mai exact manevra Heimlich înseamnă efectuarea unei presiuni intense și bruște pe abdomen astfel încât alimentul sau obiectul care a dus la blocarea traheei să sară afară. Pentru asta salvatorul trebuie să stea în spatele victimei, să-l apuce de mijloc, la nivelul ombilicului, și să-l apese tare și brusc, ridicându-l de la sol în același timp. În caz de înec, chiar dacă persoana este singură acasă, apelul îi poate salva viața. Aceasta își poate apăsa singură abdomenul prin aplicarea de presiune aplecându-se peste spătarul unui scaun, de exemplu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
calarasi studenti la urbanism in vizita la Calarasi FOTO Faceb/PMC
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
image png
interviu de angajare jpeg
bani pixabay jpg
pepeni de dabuleni jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (8) jpg
Thailanda pixabay jpg
Orez cu legume  Sursa foto shutterstock 2134519827 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net