Elevii din Franța, nevoiți să stea cu gecile pe ei în clasă din cauza crizei energetice! Ce măsuri au luat autoritățile

5 octombrie 2022 12:00   Internațional

Un oraș din Franța investește 6.000 de euro în geci pentru sute de școlari, pentru că temperatura în clasă a scăzut pe fondul crizei energetice. Gabriel Daube, primarul din Périers, un orășel de 2.200 de locuitori din nord-vestul țării, a explicat că oficialii din localitate au decis să reducă încălzirea în clădirile publice la 19 grade Celsius.

Citește și: Ce măsuri au luat statele europene pentru a face față crizei energetice

„Este necesar ca elevii să se simtă bine pentru a învăța”

El a adăugat că dacă va deveni foarte frig atunci jachetele din lână vor fi utile copiilor în sălile de clasă. Daube a spus că de această măsură vor beneficia în jur de 350 de școlari.

Așa cum o regiune oferă un computer sau un județ oferă un dicționar, noi dăm câte o lână fiecărui student”, a spus el într-un interviu pentru postul e radio France Bleu. „Este necesar ca elevii să se simtă bine pentru a învăța”, a adăugat Daube. 

Vezi și: Criza energetică poate fi oprită de un român. Cum putem produce combustibil nepoluant, în cantități industriale?

Aceasta este una dintre măsurile care completează o serie întreagă de metode de reducere a facturii la energie a orașului, pe care le-am început deja cu mulți ani în urmă. Încercăm să reducem factura la energie prin modificarea iluminatului nostru public, prin folosirea becurilor de tip LED, prin izolarea termică [...]”, a mai spus oficialul.

Te-ar putea interesa și: «Comoara» din curtea casei! O femeie din Dolj, factură de 20.000 de euro la gaz. Flacăra măsoară cinci metri și arde neîncetat

Périers, la fel ca multe alte orașe din Europa, a adoptat măsuri de economisire a energiei, inclusiv oprirea încălzirii, în timp ce continentul se confruntă cu perspectivele unei ierni complicate. Rusia blochează livrările de gaz către Europa prin conductele Nord Stream, după ce Occidentul a impus sancțiuni Moscovei, ca urmare a invaziei în Ucraina. În ultima săptămână, conductele de gaze naturale au fost avariate, provocând scurgeri de metan. Experții internaționali cred că avariile au fost acte intenționate de sabotaj.

Află și: Sabotaj la conductele de gaze din Marea Baltică? Liderii europeni: „Au fost detonări”

Criza energetică a forțat guvernele, băncile și alte companii din Europa să scadă consumul de energie înainte de iarnă, prin stingerea luminilor și reducerea consumului de apă. Finlanda a îndemnat oamenii să petreacă mai puțin timp în saune și dușuri, în timp ce italienii au fost încurajați să-și gătească pastele cu aragazul pornit un timp mai scurt pentru a reduce facturile la energie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Mai multe