Insula grecească preferată de români, mistuită de flăcări! Un incendiu devastator a izbucnit în Thassos

11 august 2022 7:55   Internațional
Ultima actualizare:

În ultimii ani, din cauza temperaturilor extreme și a lipsei de precipitații, Grecia se confruntă din ce în ce mai des cu incendii de vegetație, care distrug totul în calea lor! În urmă cu doar câteva zile, autoritățile au emis o alertă pentru insula preferată de români, de teamă că flăcările vor izbucni și îi vor pune în pericol pe turiști și pe localnici, situație despre care puteți citi mai multe AICI.

Între timp, inevitabilul s-a produs și iată că un incendiu de proporții a cuprins insula Thassos, una dintre destinațiile de vacanță preferate de români, iar turiștii așteaptă să primească mai multe informații din partea autorităților locale cu privire la o posibilă evacuare. Flăcările violente au cuprins zonele întinse de vegetație din Skala Potamia, una dintre stațiunile în care mii de români pleacă în concediu an de an.

S-ar putea să te intereseze și: O familie cu trei copii s-a trezit fără cazare în Grecia. Cum putem evita astfel de „țepe”, care au loc tot mai des!

Pompierii au ajuns la fața locului la puțin timp după ce focul a început să mistuiască tot ce se afla în calea lui și luptă pentru a stinge flăcările, timp în care fac apel la calm și încearcă să țină situația sub control și să stingă focarele apărute în localitatea citată.

Un nou incendiu cuprinde insula Thassos. Skala Potamia, printre cele mai populare destinații de vacanță

„Aseară în jurul orei 20 au apărut două focare de incendiu în zona Potamia. S-a acţionat doar pe plan terestru pentru că nu au putut să intervină şi arian. În acestă dimineaţă, la ora 6,25 au început să intervină şi aerian. Sunt patru avioane şi cinci elicoptere care încearcă să stingă focul.

Nu rata nici: Situație fără precedent în Thassos! Mare atenție, incendiile sunt din ce în ce mai greu de stăpânit. Plaja românilor, mistuită de flăcări

Parcă stă un pic mai bine situaţia faţă de ceea ce s-a întâmplat azi noapte. Azi-noapte, fiind întuneric, vedeam flăcările, vedeam fum, cerul era roşu. Nu era foarte plăcută priveliştea. Acum vedem doar fum. Ne sperie puţin stituaţia, dar ne dă o doză de optimism faptul că auzim avioanele, elicopterele care iau apă din mare. Încearcă să protejeze cât mai mult localităţile”, a declarat Dan Adrian Drăgan, reprezentantul Forum Thassos, într-o intervenție la România TV.

Pentru a preveni apariția victimelor, autoritățile au interzis accesul în zonele forestiere încă de pe data de 8 august, de luni, iar unele dintre cele mai populare plaje de pe insulă nu pot fi accesate din cauza riscului de incendiu prezent în Thassos. Marble Beach, Portho Vathy și Paradise se află pe lista locurilor ce prezintă un pericol iminent de incendiu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe