Joe Biden, gafă monumentală la summitul NATO: „Vi-l prezint pe președintele Ucrainei, domnul Putin!”

12 iulie 2024 13:08   Internațional
Ultima actualizare:

Moment jenant în timpul summitului NATO de la Washington! Președintele American Joe Biden (81 de ani) a făcut o gafă monumentală, joi. El s-a încurcat în nume atunci când l-a prezentat pe președintele ucrainean Volodomir Zelenski, în fața liderilor NATO.

„Îi dau cuvântul președintelui Ucrainei, care a dat dovadă de mult curaj și determinare. Doamnelor și domnilor, domnul Putin!”, a spus Biden, înainte de a se corecta rapid.

Asta s-a întâmplat cu doar o oră înainte de o conferință de presă crucială, în care Joe Biden a făcut din nou o gafă.

El l-a numit pe rivalul său Donald Trump drept „vicepreședintele meu”, atunci când încerca să vorbească, de fapt, despre vicepreședinta Kamala Harris. Summitul i-a oferit lui Biden șansa de a asigura electoratul american că este apt pentru încă patru ani de mandat, în urma unei dezbateri care a ridicat semne de întrebare cu privire la viitorul președinției sale.

Întrebat despre momentul când l-a confundat pe Zelenski cu Putin, președintele american a ezitat să răspundă direct.

Cum a reacționat Kremlinul la gafele lui Biden

Kremlinul a reacționat după gafa lui Joe Biden. 

„Am observat că întreaga lume a acordat atenţie la ceea ce s-a întâmplat şi nu poate exista niciun comentariu aici (din partea noastră), dar este clar că acestea au fost scăpări. Este de înţeles că probabil au primit o rezonanţă atât de largă, dat fiind contextul discuţiilor politice interne la care asistăm acum în SUA, dar nu este subiectul nostru, este un subiect intern al SUA”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit news.ro.  El a subliniat că  Joe Biden a făcut o serie de comentarii lipsite de respect, la adresa lui Vladimir Putin. Dmitri Peskov nu a spus care au fost aceste comentarii, dar Biden s-a referit la Putin la summitul NATO ca la „un nebun criminal”.  

Mai multe