Kim Jong-un, mesaj important pentru Putin. Ce a transmis în ziua când liderul rus a împlinit 70 de ani

7 octombrie 2022 14:05   Internațional
Ultima actualizare:

Liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a transmis un mesaj important lui Vladimir Putin, în ziua în care liderul de la Kremlin a împlinit vârsta de 70 de ani.

Pe măsură ce Rusia devenit tot mai izolată din cauza războiul purtat în Ucraina, relaţiile cu Phenianul s-au aprofundat. Acest lucru e întărit și de afirmațiile făcute de Kim Jong-un de ziua lui Vladimir Putin.

Vezi și: Iubita lui Putin, cea mai flexibilă femeie din Rusia. Imagini cu ea goală, în cele mai hot pictoriale

Liderul din Coreea de Nord a afirmat că „Rusia apără constant demnitatea statului și interesele sale fundamentale în fața provocărilor și amenințărilor Statelor Unite și a forțelor sale vasale”, potrivit Tass.

„O astfel de realitate este de neconceput fără conducerea ta distinsă și voința ta puternică”, i-a mai transmis Kim Jong-un lui Vladimir Putin, conform Digi 24.

Citește și: Vladimir Putin a împlinit 70 de ani. Ce origini are președintele Rusiei

Coreea de Nord, sprijin pentru Rusia în războiul cu Ucraina

Nu trebue uitat faptul că nord-coreenii şi-au oferit sprijinul public Rusiei după startul „operațiunii militare speciale” din Ucraina. De altfel, Coreea de Nord a fost una dintre singurele ţări care a recunoscut independenţa regiunilor separatiste ucrainene.

„Operaţiunea militară specială a Moscovei în Ucraina a introdus o nouă realitate geopolitică în care Kremlinul şi (Coreea de Nord) ar putea deveni din ce în ce mai apropiate, poate chiar până la reînvierea relaţiei de cvasi-alianţă care a existat în timpul Războiului Rece”, a declarat Artyom Lukin, profesor la Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat din Vladivostok.

Totodată, Lukin a remarcat că Phenianul a început să descrie relația cu Rusia drept o „colaborare tactică şi strategică”, conform Reuters.

Vladimir Putin a împlinit 70 de ani

Vineri, 7 octombrie, Putin a împlinit 70 de ani. Acesta s-a născut în Leningrad și a fost ales pentru prima dată în funcție de președinte al Rusiei acum 22 de ani.

Vladimir Putin ocupă pentru a patra oară această funcție, după ce în anul 2018 a fost reales președinte al Rusiei pentru un mandat de 6 ani. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe