#Război Ucraina-Rusia

Medvedev, despre cele 4 scenarii în care Rusia ar putea folosi arme nucleare

27 martie 2022 14:43   Internațional
Ultima actualizare:

Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a enumerat cele patru scenarii în care Rusia ar putea folosi arma nucleară.  Oficialul rus a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat RIA Novosti, citat de publicația ucraineană Obozrevatel.

În 27 februarie, în cea de-a patra zi a războiului din Ucraina, Vladimir Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare. Ulterior, Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a afirmat că un al treilea război mondial va fi nuclear. Acest scenariu nedorit a pus în alertă toate țările, iar în România autoritățile au luat deja legătura cu producătorii de medicamente, pentru a produce, în regim de urgență, pastile pe bază de iod.

"Nimeni nu doreşte un război nuclear, este o ameninţare la adresa existenţei civilizaţiei umane în general", a spus vicepreşedintele Consiliului de Securitate. Acesta a mai transmis că există patru motive pentru care Moscova ar avea dreptul să facă uz de armele nucleare, scrie publicația ucraineană Obozrevatel, citată de Știrile PRO TV.

Cele 4 scenarii în care Rusia ar putea folosi armele nucleare

  • Primul este situația în care Rusia a fost lovită de un atac cu rachete cu arme nucleare.
  • Al doilea caz este o utilizare diferită a armelor nucleare împotriva Federației Ruse sau a aliaților săi.
  • Al treilea caz este o invadare a infrastructurii critice, în urma căreia activitatea forțelor rusești de descurajare nucleară este paralizată.
  • Al patrulea caz este atunci când se desfășoară un act de agresiune împotriva Federației Ruse sau a aliaților săi, în urma căruia este amenințată însăși existența țării, chiar și fără utilizarea armelor nucleare.

Dmitri Medvedev a mai spus că doctrina nucleară a Rusiei nu prevede că inamicul trebuie să lovească primul. Acesta a explicat că Moscova poate lovi cu arme nucleare un inamic ce a folosit doar arme convenționale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!

Mai multe