#Casa Regală a Marii Britanii

Protest violent la funerariile reginei Elisabeta a II-a

13 septembrie 2022 10:37   Internațional
Ultima actualizare:

După moartea Reginei Elisabeta a II-a a apărut un val de reacții, atât pe internet, cât și pe străzile din Marea Britanie. Trei persoane, doi bărbați și o femeie, au fost arestați după ce au protestat împotriva monarhiei.

O tânără de 22 de ani a fost arestată pe 11 septembrie în fața catedralei St Giles din Edinburgh, pentru că a susținut o pancartă pe care scria „La naiba cu imperialismul, desființați monarhia”.  În timp ce a fost arestată, unii oameni din mulțime au aplaudat, în timp ce alții au strigat să  fie lăsată în pace, pentru că există libertatea de exprimare. Poliția a spus însă că femeia a fost arestată „în legătură cu o încălcare a păcii”.

Vezi și: Regina Elisabeta a II-a pornit pe ultimul drum! Mii de oameni s-au adunat să-și ia «adio»

 Symon Hill, în vârstă de 45 de ani, a fost și el arestat după ce a strigat „cine l-a ales?”, făcând referire la încoronarea regelui Carol al III-lea. Singura problemă a protestatarului este faptul că se impune un șef de stat fără acordul lor.

De asemenea, un tânăr de 22 de ani a fost arestat la Edinburgh pentru că a avut comentarii jignitoare la adresa prințului Andrew în timpul procesiunii regale. În imagini se observă cum bărbatul a fost scos din mulțime de către ofițeri.

Citește și: Momentul care a contribuit la declinul sănătății Reginei Elisabeta a II-a: «Este vorba despre pierderea voinței

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a adunatpe străzile Londrei sute de mii de oameni, unii pro sau contra monarhiei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Mai multe