#Casa Regală a Marii Britanii

Omagiul adus Prințesei Diana la 27 de ani de la moartea sa. Ce mesaj emoționant a fost lăsat la Palatul Kensington

2 septembrie 2024 12:54   Internațional

Prințesa Diana a decedat în 1997, la data de 31 august, iar acest lucru a creat un șoc de proporții la nivel mondial. Nici acum, la 27 de ani de când s-a stins din viață, oamenii nu au uitat-o și i-au adus un omagiu la Palatul Kensington din Marea Britanie.

Mormântul Prințesei Diana, înconjurat de flori și fotografii

Prințesa Diana și-a dat ultima suflare în urma unui accident rutier grav, într-un pasaj subteran din Paris. Ieri dimineață s-au împlinit 27 de ani de când aceasta s-a stins din viață, iar fanii și vizitatorii familiei regale au mers să depună flori și să revadă fotografii cu regretata Prințesă de Wales. Pe o pancartă imensă se regăsește mesajul: „Munca ei continuă prin intermediul fiilor ei iubitori, Prințul William și Prințul Harry”, potrivit Okmagazine.

„Voi regreta tot restul vieții cât de scurt a fost acel apel telefonic”

Prințesa Diana și-a găsit sfârșitul în tragicul accident împreună cu Dodi Fayed, partenerul ei. La acea vreme, William și Harry, care aveau 12 și respectiv 15 ani, se aflau în vacanță cu tatăl lor, în Scoția. Vestea tragică le-a fost dată chiar de Regele Charles.

„Unul dintre cele mai grele lucruri pe care un părinte trebuie să le facă este să le spună copiilor că celălalt părinte a murit.. Cum te descurci cu asta? Nu știu. Dar știi, el a fost acolo pentru noi. Era singurul din cei doi rămași și a încercat să facă tot ce putea și să se asigure că suntem protejați și îngrijiți”, spunea Harry în documentarul BBC Diana, 7 Days, după 20 de ani de la moartea mamei lui.

„Dar știi, și el trecea prin același proces de doliu. Îmi amintesc că mă simțeam complet amorțit, dezorientat, amețit. Te simți foarte, foarte confuz. Și te tot întrebi: „De ce eu? Tot timpul, „De ce? Ce am făcut? De ce? De ce ni s-a întâmplat asta?", spunea William la rândul său.

Ultima dată când și-au auzit mama a fost prin intermediul unui apel telefonic, care nu a durat mult.

„Nu-mi pot aminti cu adevărat, neapărat, ce am spus. Dar tot ce îmi amintesc este că, probabil, voi regreta pentru tot restul vieții cât de scurt a fost acel apel telefonic”, a mai spus Harry în documentarul HBO 2017, „Diana, Our Mother”

Mai multe