Prețul gazelor a crescut cu 20% după declarațiile lui Putin. «Plata se va face exclusiv...»

23 martie 2022 21:09   Internațional
Ultima actualizare:

Președintele Rusiei a făcut o declarație ce vizează țările din Europa. Liderul rus dorește ca plata livrărilor de gaze către țările ostile să se facă exclusiv în ruble rusești.

Din cauza războiului din Ucraina, marile puteri ale lumii au început să sancționeze Rusia, acest fapt nefiind deloc pe placul lui Putin. În încercarea de a salva economia țării, liderul Rusiei, a anunțat tot felul de schimbări privind relațiile cu celelalte țări, în special pentru statele considerate ostile.

Prețul gazelor a crescut

Citește și Patronul Loro Piana s-a declarat «rușinat» că Putin a purtat geaca firmei. Ce mesaj i-a transmis președintelui rus 

Prețul gazelor a crescut cu 18,9% în aprilie, după ce s-a aflat despre planurile Rusiei de a converti plata pentru gaz pentru „țările neprietenoase” în ruble rusești.

Din cauza sanțiunilor aplicate, Rusia a început să aibă de suferit, așadar a decis să plătească cu aceeași monedă. După ce a rămas fără valută ca urmare a sancţiunilor internaţionale, Rusia a decis să ceară ca plățile pentru livrările de gaz către Europa să se facă în ruble.

Nu are sens să furnizezi mărfuri din Federația Rusă către UE și să primești plata în moneda lor, plățile de gaze vor fi făcute în ruble”, a declarat președintele rus Vladimir Putin, potrivit Ria Novosti.

Citește și Vladimir Putin se teme să nu fie otrăvit? Ce măsuri drastice a luat liderul de la Kremlin

Ce a anunțat Putin

Putin a declarat că dorește ca plata pentru gazul rusesc exportat să se facă exclusiv în ruble.

  "Am luat decizia de a implementa o serie de măsuri pentru a trece la plăţi în ruble pentru gazul rusesc exportat în ţări neprietene şi să renunţăm la toate tranzacţiile în monede care au fost compromise", a declarat Vladimir Putin, cu ocazia participării la o şedinţă a Guvernului de la Moscova.  

Putin a dat asigurări că noul sistem de plăţi nu va afecta volumul exporturilor de gaz natural prevăzut în contractele cu Uniunea Europeană.

Uniunea Europeană intenţionează să reducă dependenţa energetică de Rusia, dar nu poate renunţa imediat la importurile de gaz natural rusesc şi de petrol. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Mai multe