#Război Ucraina-Rusia

Reacția Ungariei după declarațiile lui Macron despre Ucraina! „Asta înseamnă un Al Treilea Război Mondial”

2 mai 2024 18:26   Internațional
Ultima actualizare:

În timp ce se afla în Franța în cursul zilei de joi, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, s-a arătat îngrijorat de declarațiile recente ale președintelui francez Emmanuel Macron. Acesta a declarat, în cadrul unui interviu, că nu trebuie exclusă trimiterea de trupe occidentale în Ucraina.

Peter Szijjarto a declarat că o potențială trimitere a soldaților occidentali în Ucraina ar reprezenta depășirea unei linii roșii în cadrul NATO. Acest lucru, spune premierul ungar de Externe, ar însemna o confruntare directă între Rusia și NATO, lucru ce înseamnă un nou Război Mondial.

„Dacă soldaţi europeni sau americani vor pune piciorul pe teritoriul ucrainean, va însemna că am depăşit o linie roşie în cadrul NATO. Dacă un stat membru NATO trimite soldaţi în Ucraina, înseamnă că va exista o confruntare directă între NATO şi Rusia. Asta înseamnă un Al Treilea Război Mondial”, a declarat Peter Szijjarto, conform Digi 24. În plus, acesta este îngrijorat și de posibilitatea utilizării armelor nucleare în războiul din Ucraina.

Reacția Ungariei după declarațiile președintelui francez

Peter Szijjarto a declarat că dacă se va decide să fie utilizate arme nucleare, acest lucru ar însemna sfârșitul lumii. De asemenea, acesta a mai vorbit și despre cât de important este ca războiul să se încheie.

„Preşedintele vostru a vorbit despre instalarea de capacităţi nucleare. Unii dintre vecinii noştri au cerut americanilor să instaleze arme nucleare pe teritoriul lor (n.r. - Polonia). Ştim foarte bine că, dacă o parte sau alta decide să folosească o armă nucleară, va fi sfârşitul lumii”, a mai declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto. Fiind vecină Ucrainei, Ungaria este îngrijorată de posibilitatea extinderii războiului din această țară.

Mai mult decât atât, Peter Szijjarto a mai spus că este nevoie cât mai rapidă de o încetare a focului și de negocieri de pace între părțile implicate. „Trebuie declarată o încetare a focului, iar negocierile de pace trebuie să înceapă. Aceasta este singura modalitate de a evita o nouă catastrofă”, a mai spus acesta.

Mai multe