#Casa Regală a Marii Britanii

Regele Charles vinde 12 dintre caii de curse ai mamei sale! Vrea să reducă herghelia regală

17 octombrie 2022 11:29   Internațional

Operațiunea de curse de cai a reginei Elisabeta a II-a va continua, dar la o scară mai mică, potrivit unei surse - se pare că regele Charles se pregătește să scoată la licitația Tattersalls de la Newmarket 12 dintre caii pe care i-a moștenit de la mama sa.

Citește și: Harry și Meghan replică dură pentru regele Charles al III-lea. Ducii de Sussex au publicat noi fotografii

Regele Charles nu este la fel de pasionat de cai precum era Elisabeta a II-a

Regina a avut 37 de cai în curse anul acesta, dar Charles vrea să renunțe la o treime dintre aceștia, relatează tabloidul britanic Daily Star. Just Fine, care a fost desemnat primul cal care a câștigat pentru Regele Charles în septembrie, se numără printre caii talentați din lista propusă la licitație.

Iată și: Regele Charles al III-lea, primul angajament oficial după moartea reginei. A făcut baie de mulțime

Love Affairs, ultimul cal care i-a asigurat o victorie Reginei Elisabeta a II-a, este, de asemenea, pe ofertă. 

„Herghelia regală ar putea deveni un muzeu în trei ani. Ar fi o adevărată rușine. Legătura dintre familie și industria curselor de cai va continua. Dorința este de a continua cu tradițiile și legăturile cu Royal Ascot, dar nu la aceeași scară. Majestatea Sa avea o adevărată pasiune”., a declarat o sursă apropiată de familia regală a Marii Britanii, pentru Mail Online.

Vezi și: Direct de la Buckingham! Prima fotografie oficială cu noii monarhi: regele Charles, alături de regina consoartă și prinții de Wales

Unele vânzări au avut deja loc ca parte a procesului natural de comercializare a cailor la herghelie. Se crede că regretata suverană a câștigat premii în bani de aproximativ 10 milioane de lire sterline de-a lungul vieții sale, în ciuda faptului că a început modest, cu doar doi antrenori și 20 de cai, în anii 1950.

Te-ar putea interesa și: Primul ,,decret" al Regelui Charles al III-lea, exilarea Prințului Harry

Dar caii de curse ai Reginei nu sunt singurule animale câștigătoare pe care regele Charles al III-lea le-a moștenit, deoarece a fost anunțat că acum este proprietarul unui taur. Gusgurlach din Balmoral, în vârstă de 3 ani, a câștigat premiul principal la Royal Highland Show doi ani la rând.

Mai multe