Regele Charles al III-lea, primul angajament oficial după moartea reginei. A făcut baie de mulțime

#Casa Regală a Marii Britanii

Regele Charles al III-lea și regina consoartă, Camilla, au participat la primul angajament oficial de la moartea suveranei Elisabeta a II-a. Charles a ținut că o amintească pe regretata sa mamă în discursul pe care l-a susținut în fața publicului. 

Regele Charles al III-lea a amintit de mama sa în timpul discursului susținut
Regele Charles al III-lea a amintit de mama sa în timpul discursului susținut

Regele Charles al III-lea a oferit statutul de oraș localității Dunfermline, vechea capitală a Scoției, în cadrul festivităților organizate cu ocazia Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a. Luni, 3 octombrie, el și regina consoartă, Camilla, au vizitat acest oraș. 

Regele Charles al III-lea a făcut baie de mulțime
Regele Charles al III-lea a făcut baie de mulțime

Regele Charles al III-lea a vorbit sutelor de localnici care au participat la eveniment despree iubirea pe care regretata sa mamă a purtat-o, întreaga viață, Scoției. 

Citește și: Cum arată monedele cu chipul regelui Charles al III-lea 

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani, în timp ce se afla la locuința sa din Balmoral, Scoția. Supușii reginei au aflat despre decesul acesteia la ora 18.30, însă conform certificatului de deces, suverana a încetat din viață în jurul orei 15.00. 

Funeraliile sale au fost vizionate de miliarde de oameni de pe mapamond, iar costurile necesare înmormântării au fost unele astronomice și s-ar fi ridicat la suma de nouă milioane de dolari! Desigur, mare parte din acestea au fost folosite pentru asigurarea protecției pentru oamenii politici importanți veniți din toate colțurile lumii pentru a participa la funeraliile celui mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.

Vezi și: De ce boală ar suferi regele Charles al III-lea 

După moartea reginei Elisabeta a II-a, Charles a devenit automat regele Charles al III-lea, iar o ceremonie oficială de încoronare a acestuia va avea loc în lunile următoare. În plus, tot în lunile care vor urma, vor fi date în folosință și primele monede pe care va apărea chipul noului rege. 

Prințul William a devenit prinț de Wales și duce de Cornwall, iar averea sa a devenit mai mare cu un miliard de lire sterline, conform publicațiilor britanice. 

Sursă foto: Gettyimages

Citește mai multe despre primul angajament oficial al regelui Charles al III-lea pe Adevărul. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net