Secretul longevității, dezvăluit de o bătrână care a ajuns la vârsta de 115 ani. Cel mai important sfat pentru o viață lungă și fericită

25 august 2024 11:09   Internațional

Cea mai bătrână femeie din Marea Britanie și-a sărbătorit a 115-a aniversare. Numele ei este May Caterham și este cea mai vârstnică femeie din Regatul Unit. Aceasta a mărturisit care este secrețul longevității și cheia fericirii, în viață.

Bătrâna care a ajuns la vârsta de 115 ani

Mai Caterhman s-a născut în 1909, în Hampshire, Marea Britanie. Provine dintr-o familie cu 8 copii, iar la vârsta de 18 ani a plecat în Indilia, unde s-a angajat în sânul unei familii de militari, potrivit LadBible. În anul 1931, bătrâna s-a întors în țara natală, acolo unde l-a cunoscut pe soțul ei, Normal Caterham, de profesie locotenent-colonel. Cei doi au trăit în Hong Kong și în Gibraltar, iar ulterior au făcut doi copii și s-au retras în Regatul Unit.

Femeia din Marea Britanie a avut o soră care a trăit până la vârsta de 104 ani, iar ea a ajuns la vârsta de 115 ani. Ei bine, Ethel a dezvăluit secretul care a ținut-o în viață mai bine de un secol. Se pare că aceasta a făcut un lucru extrem de simplu.

„Să nu mă cert niciodată cu nimeni, să ascult și să fac ceea ce îmi place”, a spus femeia, potrivit sursei citate. 

„Sunt recunoscătoare căminului pentru că a numit grădina după numele meu”

Pe 21 august 2024, bătrânica și-a serbat ziua de naștere la azilul Hallmark Lakeview din Lightwater, Surrey. A avut tort, baloane, iar o parte a grădinii azilului i-a purtat numele, în cinstea ei.  

„Ethel a trăit o viață incredibilă și suntem privilegiați să împărtășim această ocazie importantă cu ea. Pentru a marca evenimentul special al lui Ethel, echipa a renovat o zonă din grădină și a redenumit-o Grădina lui Ethel.

Nimic nu-i place mai mult lui Ethel decât să stea la soare și să asculte păsările. Am pregătit, de asemenea, un ceai de după-amiază, o prăjitură specială și l-am ascultat pe artistul ei preferat, Frank Sinatra”, a spus directorul general al azilului.

„Nu știu de ce există atâta agitație. Am avut o zi minunată și sunt foarte recunoscătoare căminului pentru că a numit grădina după numele meu”, a spus bătrânica de ziua ei aniversară.

Mai multe