Secretul pentru o viață sănătoasă! O femeie de 110 ani dezvăluie cum a ajuns la o vârstă atât de înaintată

Ultima actualizare:

Este cea mai în vârstă femeie din Bergamo, iar în ciuda vârstei înaintate pe care o are, ea continuă să se bucure de o sănătate de fier și aceeași dragoste pentru viață pe care a avut-o tot timpul! Tonia a împlinit 110 ani, iar în tot acest timp, iar acum vorbește despre cum a reușit să ajungă la o vârstă atât de impresionantă!

image

Este cea mai bătrână femeie din regiunea Bergamo, Italia, iar în ciuda faptului că deja a ajuns la 110 ani, Antonietta Franchini, cunoscută de cei din comunitate drept Tonia, rămâne la fel de activă și optimistă ca întotdeauna! Iar, spre surprinderea tuturor, bătrâna bea cafea și mănâncă tot ce își dorește! Cu toate acestea, are o memorie de fier și o sănătate la fel de bună! „Secretul meu? Recit rugăciuni dimineața și seara”, a spus Tonia, potrivit adevarul.ro.

În ciuda vârstei pe care o are, Tonia nu a văzut niciodată marea, nu a rămas internată la un spital și nici nu a călătorit vreodată cu avionul. Mai mult decât atât, ea are o sănătate de fier, iar singura problemă serioasă de care s-a lovit a fost o pancreatită, pe care chiar dacă avea deja 103 ani, Tonia a învins-o în numai 2 zile!

Este cea mai bătrână femeie din Bergamo

Iar partea cea mai impresionantă atunci când vine vorba despre Tonia este faptul că nu ține o dietă draconică pentru a-și proteja sănătatea și nici nu face vreun anumit sport! Dimpotrivă, bătrâna are un stil de viață foarte relaxat. „Întotdeauna mânca de toate și bea cești de cafea, zahărul nu-i era niciodată de ajuns”, a spus strănepoata acesteia, Elisa.

Tonia era cea de-a patra dintre șapte surori, iar una dintre acestea a reușit, de asemenea, să ajungă la o vârstă impresionantă! Mai precis, una dintre surorile Toniei s-a stins din viață la vârsta de 104 ani! Vorbind despre modul în care a ajuns la această vârstă înaintată, Antonietta spune că totul se datorează rugăciunilor. „Să spun rugăciuni dimineața și seara, și rozariul o dată pe zi”, spunea aceasta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net