Sunt cele mai frumoase clădiri din lume! Destinațiile de vis pe care trebuie să le vizităm măcar odată în viață

7 octombrie 2024 8:17   Internațional

Dacă ne numărăm printre românii care își doresc să mai meargă într-o vacanță în această toamnă, avem la dispoziție câteva oportunități unice, pe care nu le vom regreta. Aceste clădiri sunt considerate a fi cele mai frumoase din lume, iar fiecare dintre noi ar trebui să încercăm să le vedem, măcar odată în viață.

Atunci când vine vorba despre destinații turistice de vis, mulți dintre noi ne gândim la plajele din Grecia, ori Turcia, ori la natura încă neîmblânzită din zone precum Zanzibar, ori Asia de Est. Însă, aceste clădiri nu doar că au în spate secole de istorie, dar sunt adevărate comori ale ingineriei, iar frumusețea lor ar trebui admirată de toți cei care au oportunitatea de a le vizita.

Iar primul astfel de loc este Mont Saint-Michel, din nordul Franței. Această destinație de o frumusețe rară se transformă în insulă în timpul fluxului, iar cei care vor să ajungă aici trebuie să aibă alături un ghid experimentat. Se spune că mânăstirea de aici ar fi fost construită în 708, la ordinul arhanghelului Mihail.

Sunt cele mai frumoase clădiri din lume

O altă destinație de vis este castelul Osaka, din Japonia. Această clădire impresionantă are opt etaje, are ziduri albe, acoperite de un acoperiș elegant, verde. Inițial, castelul a fost construit în secolul XVI, însă a fost ars din temelii în 1665, din cauza unui fulger care a lovit clădirea. Castelul modern, care poate fi admirat și astăzi, este o reconstrucție ridicată în 1931.

Desigur, puțin mai aproape de casă, avem la dispoziție și Palatul Versailles, un loc incredibil, vizitat în fiecare an de sute de mii de oameni. De la sălile opulente ale palatului și până la grădinile fantastice din jurul acestuia, Versailles este un loc care trebuie văzut măcar odată în viață.

Destinațiile pe care trebuie să le vizităm măcar odată în viață

Cei care dintre noi care nu își doresc doar o simplă vacanță, ci o adevărată aventură, pot vizita Cuibul de Tigri, un loc sacru ascuns în inima munților Himalaya, în Bhutan. Mânăstirea de aici nu este accesibilă decât pe jos, fiind situată la o altitudine de peste 3 kilometri. Însă, frumusețea acestui loc face ca tot efortul să merite.

Aceste locuri de vis, răspândite de-a lungul lumii, se numără printre cele mai frumoase clădiri ridicate vreodată de oameni. Iar dacă ne dorim o vacanță unică, putem merge să vizităm oricare dintre aceste locații unice.

Mai multe