Un mister vechi de 55 de ani a fost rezolvat! A fost descoperită epava navei MV Noongah

25 iulie 2024 17:37   Internațional

De mai bine de jumătate de secol, soarta acestei nave a fost unul dintre cele mai mari mistere din lume, stârnind fascinația mai multor generații. Însă, după 55 de ani de la momentul în care s-a scufundat, luând în adâncuri 21 de membri ai echipajului, epava navei MV Noongah a fost descoperită!

Au trecut 55 de ani de la momentul în care nava MV Noongah a dispărut de pe fața Pământului, iar odată cu ea, nimeni nu a mai auzit nimic nici de cei 21 de membri ai echipajului ce s-au pierdut odată cu aceasta. Acum, după mai bine de jumătate de secol, epava acestei nave a fost descoperită de către australieni!

MV Noongah era un cargo de 71 de metri, ce transporta oțel în largul coastei New South Wales, atunci când s-a găsit în mijlocul unei furtuni, în anul 1969.

După ce a dispărut fără urmă, autoritățile au căutat cu disperare nava, sperând că vor reuși să salveze oamenii de la bordul vasului. Însă, după ce a lansat un mesaj de ajutor, MV Noongah s-a scufundat în numai câteva minute și doar câțiva membri ai echipajului au mai fost recuperați.

Misterul rezolvat după 55 de ani

De-a lungul ormătoarelor 12 ore de la dispariția navei, navele marinei au dat peste doi bărbați ce se aflau în plute de salvare, iar apoi peste alți trei, agățați de o scândură. Iar acum, la 55 de ani de la această tragedie, locația navei a fost confirmată de către agenția științifică australiană! Specialiștii au folosit înregistrări video, cât și cartografierea de înaltă rezoluție a fundului mării, pentru a da de urma epavei.

Localnicii ar fi raportat de mai mulți ani existența unei epave în această zonă, însă cum încă nu exista tehnologia necesară și nici cunoștiințele actual de scufundare, nu s-a putut confirma dacă este vorba chiar despre MV Noongah. Acum, epava a fost găsită de către autorități, la o adâncime de 170 de metri și s-a putut confirmă că este vorba despre Noongah.

Mai multe