VIDEO Celebrul scriitor Salman Rushdie a fost înjunghiat în timpul unui discurs, în New York
Celebrul scriitor Salman Rushdie, în vârstă de 75 de ani, a fost înjunghiat vineri, 12 decembrie, în timp se pregătea să țină un discurs în cadrul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.
Potrivit primelor informații, autorul britanic născut în India, amenințat cu moartea timp de mai multe decenii pentru scrierile sale, ar fi fost atacat chiar pe scenă. El ar fi fost înghunghiat în zona gâtului, scrie The Guardian.
Citeşte şi: Focuri de armă la o paradă de Ziua Națională a Americii! 6 persoane au fost ucise
Potrivit martorilor, atacatorul purta o mască neagră. Acesta a sărit pe scenă și l-a înjunghiat pe Salman Rusdhie. Agresorul a fost, ulterior, imobilizat de câteva persoane aflate în fața scenei.
Citeşte şi: Matthew McConaughey a vorbit la Casa Albă despre atentatul din Texas
Care este starea de sănătate a scriitorului Salman Rushdie, după ce a fost înjunghiat pe scenă
Imediat după atac, scriitorul a fost transportat cu elicopterul la un spital din apropierea locului unde s-a petrecut tragedia.
Vezi și: Trei morţi şi doi răniţi, într-un atac armat în SUA. E al 350-lea din 2022
Nu se cunoaște starea de sănătate a scriitorul Salman Rushdie, dar Kathy Hochul, guvernatorul statului american New York, a precizat că scriitorul este în viață și primește îngrijiri.
Cum a ajuns Salman Rudhie să fie un scriitor atât de controversat. S-a cerut asasinarea lui încă din 1989
Scriitorul britanic a devenit controversat din cauza cărții sale "Satanic Verses" ("Versetele satanice"). Publicată în 1988, cartea a fost considerată o blasfemie de numeroși musulmani.
De altfel, fostul lider suprem al Iranului, ayatolahul Khomeini, a cerut asasinarea lui Rushdie și a editorilor acestuia, la doar un an după apariția cărții. Versetele Satanice au atras furia musulmanilor, aceștia reproșând modul în care sunt descrise acțiunile Profetului Mahomed - numit Mahound în carte.
Controvrsata carte a fost interzisă în numeroase țări cu mari comunități musulmane, unde a fost considerată blasfemie.
În 2012, o fundați religioasă din Iran a pus o recopensă de 3,3 milioane de dolari pe capul lui Salman Rushdie.
Între 1981 și 1999, scriitorul de origine indiană a primit nu mai puțin de 22 de premii literare, între care se numără și: „Booker Prize for Fiction”, „James Tait Black Memorial Prize”, „Prix du meilleur livre etrange” sau „Arts Council Writers Award”. De 20 de ani, Salman Rushdie trăiește în SUA.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!