#Război Ucraina-Rusia

Volodimir Zelenski, mesaj dintr-un buncăr: «Eu sunt ținta numărul 1. Familia mea, numărul 2»

25 februarie 2022 12:45   Internațional
Ultima actualizare:

Astăzi, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a ținut un discurs în care își arăta susținerea față de poporul ucrainean și neînfricarea de care dă dovadă.

Acesta a apărut în cadrul unei conferințe de presă televizate și disponibilă on-line și a discutat despre situația actuală din războiul ruso-ucrainean. În urma declarațiilor acestuia, se pare că președintele are surse interne care-i transmit că mai mulți spioni și sabotori s-au infiltrat în armată.

Volodimir Zelenski și familia sa, țintele principale ale inamicului

De asemenea, acesta a tras atenția asupra faptului că inamicul l-a luat în vedere pe acesta și pe familia lui, fiind țintele principale ale Federației Ruse. Printre altele, Zelenski a subliniat că familia sa nu este formată din trădători, aceasta rămânând pe teritoriul ucrainean.

“Familia mea nu este formată din trădători, ci din cetăţeni ai Ucrainei. Conform informaţiilor mele, inamicul m-a marcat ca fiind ţinta principală. Familia mea este ţinta numărul 2. Vor să distrugă ţara din punct de vedere politic, distrugându-i conducătorul. Am rămas în Kiev, familia mea este, de asemenea, tot în Ucraina, copiii mei au rămas aici”

De altfel, Zelenski a atras iar în discuție subiectul aderării Ucrainei la NATO, în contextul în care armată rusă să pregătește să încercuiască Kievul. Președintele a transmis că a întrebat 27 de state membre ale NATO privind aderarea țării la Alianța Nord-Atlantică, dar niciuna nu i-a dat un răspuns exact. 

“Am fost lăsaţi singuri să ne apărăm. Cine este pregătit să lupte alături de noi? Nu văd pe nimeni”, a declarat președintele ucrainean.

Ieri, 24 februarie, Vladimir Putin a declarat război Ucrainei, lansând o invazie la scară largă, fiind primul eveniment de această amploare din Europa, din ultimii 70 de ani. Mulți dintre aceștia, printre care și Guvernul de la Kiev, l-au comparat pe Vladimir Putin cu Adolf Hitler și măsurile pe care acesta le-a luat.

Citește și Război în Ucraina. Explozii în Kiev. 137 de morți și peste 300 de răniți

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe