Imagini cutremurătoare din infernul ucrainean: Bombardamente, lupte, oameni uciși

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

De la o zi la alta, mulțumită civililor ce dispun de telefoane mobile și conexiune la internet securizată, dar și jurnaliștilor ce s-au deplasat în infernul din Ucraina, mai multe imagini cu viața oamenilor, conflictul militar, dar și bombardamentele care au avut loc au reușit să ajungă și la cei ce nu sunt implicați în acest conflict.

razboi ucraina AFP 4 jpg

Bombardamentele

Încă de la începutul conflictului, mai multe persoane și clădiri au fost profund afectate de bombardamentele ce au avut loc în mai multe orașe importante din țară. Mariupol, Kiev, Donețk și Lugansk sunt doar câteva dintre orașele în care mai multe familii și-au pierdut locuința, bunurile materiale sau pe cineva drag.

După o ofensivă a armatei Federației Ruse în care victimele colaterale erau civili, mai multe orașe și zone rezidențiale au fost atacate în zonele care nu reprezintă o importanță strategico-militară de mare amploare. Totuși, asta nu a oprit avioanele rusești să lovească aceste zone.

De pe câmpul de luptă

Situația nu e roz în orașele afectate, dar problemele se regăsesc de-abia în prima linie. Armata ucraineană, chiar dacă a primit sprijin economic și militar până la acest conflict din partea Occidentului, se pare că reușesc cu greu să facă față armatei ruse care, chiar dacă folosește echipament ce datează de pe vremea Uniunii Sovietice, au un număr mult mai ridicat de militari, la care se adăugă și numărul de militari proveniți din Belarus.

Refugiații

Ca în fiecare război, tot mai mulți oameni caută să fugă din calea gloanțelor și a pericolului, căutând să-și găsească liniște în alte țări vecine. Asta este și cazul Ucrainei, unde foarte mulți refugiați au căutat azil în țările afectate și vecine, printre care și România sau Republica Moldova. 

Valul de refugiați este constituit, majoritar, din femei, copii și persoane foarte în vârstă, deoarece președintele Volodomir Zelinski a impus legea marțială, iar bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 nu au voie să părăsească țara.

În același timp, guvernul ucrainean a transmis că peste 10.000 de arme de foc vor fi date civililor pentru a se apăra în cazul unui război ce va fi purtat, inevitabil, și pe străzile orașelor din Ucraina. 

Proteste masive în Rusia și în celelalte țări

Cum era firesc, războiul a stârnit un val de dispreț din partea cetățenilor ruși mai curajoși. Tot mai multe persoane se duc în Moscova sau în Sankt Petersburg pentru a protesta împotriva regimului dictatorial de la Kremlin. 

În urma protestelor, peste 1.700 de persoane ce protestau pașnic împotriva evenimentelor sângeroase ce au loc în Ucraina au fost arestate. 

De asemenea, și în restul lumii, un val de proteste a luat prin surprindere Ambasadele Rusiei din mai multe țări din Occident și nu numai.

Citește și Război în Ucraina. Explozii în Kiev. 137 de morți și peste 300 de răniți

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net