A murit o legendă a baschetului românesc. Sportivul a jucat la Steaua București

21 martie 2023 8:13   Național
Ultima actualizare:

Doliu în sportul românesc. Mihai Dimancea, fost jucător de legendă al clubului CSA Steaua București şi al echipei naţionale, a încetat din viaţă, au anunțat reprezentanții clubului sportiv CSA Steaua Bucureşti.

Mihai Dimancea a fost liderul echipei de baschet Steaua București, dar și un important. component al echipei naționale. Performanțele pe care le-a obținut alături de clubul său de suflet, dar și cu Naționala României, l-au transformat pe Dimancea într-o legendă a sportului românesc.

„O veste tristă pentru baschetul românesc și stelist"

Din păcate, marele sportiv de baschet a încetat din viață. Tristul anunț l-au făcut chiar oficialii clubului sportiv la care acesta a evoluat pe pagina de Facebook a grupării militare. Mihai Dimancea a murit la vârsta de 83 de ani.

Drum lin, Mihai Dimancea! O veste tristă pentru baschetul românesc și stelist. Mihai Dimancea, fostul mare conducător de joc, s-a stins din viață la vârsta de 83 de ani”, au transmis oficialii clubului Steaua.

Scurtă biografie a marelui fost jucător de baschet

Mai mult de atât, oficialii clubului Steaua au făcut o scurtă prezentare a biografiei sportive a fostului mare jucător de baschet, specificând principalele evenimente care i-au marcat lui Dimancea viața profesională.

Născut pe 31 august 1940, Mihai Dimancea a descoperit baschetul la CSŞ 6 Bucureşti (Liceul Gheorghe Şincai), sub comanda profesorului Victor Tibacu. Ulterior, a jucat pentru Metalul 23 August, unde l-a avut antrenor pe Alexandru Puiu Popescu. În 1962 a ajuns în echipa lui Constantin Herold, Steaua Bucureşti”, se arată în anunțul celor de la Steaua București.

A câștigat 4 titluri naționale și o Cupă a României la baschet

Mihai Dimancea a fost conducător de joc al echipei Steaua București. Fostul sportiv a reușit să obțină numeroase performanțe sportive. Aici putem menționa cele patru titluri naţionale obținute în 1963, 1964, 1966 şi 1967, dar şi o Cupă a României (1966).

AAlături de echipa națională, Mihai Dimancea a participat la mai multe competiții importante, între care Universiada din 1965 și Campionatul European din 1969.

În 1975, acesta și-a încheiat cariera sportivă, însă a rămas la Steaua București și după aceea.

Mai multe