„Când Dumnezeu se joacă cu natura”. Fenomen extrem de rar pe Lacul Beliș după ce a înghețat

3 martie 2023 6:33   Național
Ultima actualizare:

Temperaturile negative din ultimele zile au făcut ca Lacul Beliș din Munții Apuseni să înghețe. O dată ce suprafața apei a fost acoperită de un strat destul de gros de gheață, au apărut forme care dau impresia că cineva s-a apucat să graveze direct în gheață.

Când Dumnezeu se joacă cu natura niciun artist nu Îl poate egala! Cel mai bine o demonstrează expoziția, la propriu, a creației pe Lacul Beliș. Forme impunătoare, ca niște gravuri, și absolut remarcabile, realizate parcă în cele mai bine gândite tipare, pastelează suprafața înghețată a apei. E un spectacol dedicat privirii celor care trec prin zonă!”, scriu cei de la Apuseni Transilvania care au și făcut publice fotografii cu fenomenul.

Reprezentanții Apuseni Transilvania îndeamnă românii să viziteze zilele acestea zona Lacului Beliș pentru peisajele încântătoare din această perioadă a sezonului rece.

Lacul Beliș-Fântânele este un lac artificial de acumulare, situat la 900 de metri altitudine în Munții Gilăului, județul Cluj. Are o suprafață de 9,8 km pătrați și măsoară 13 kilometri lungime.

Mai multe