Copiii lui Adrian Marţian, găsiți în Serbia. Cei trei sunt în custodia autorităților cu tatăl lor

17 octombrie 2024 14:49   Național
Ultima actualizare:

Rania Adriana Marțian, Antonio Adrian Marțian și Raisa Antonia Marțian, cei trei copii dați dispăruți, au fost găsiți joi, 17 octombrie, în Serbia! Micuții, împreună cu tatăl lor, cetățeanul român Adrian Marțian, se află în prezent în custodia autorităților polițienești din Serbia, localitatea Nis.

Cei trei fraţi dispăruţi din judeţul Hunedoara, minorii Rania Adriana Marțian, Antonio Adrian Marțian și Raisa Antonia Marțian, şi tatăl lor, omul de afaceri Adrian Marţian, se află în custodia autorităților polițienești din Serbia, localitatea Nis.

„Pe baza precizărilor făcute de către ministrul sârb de interne, ministrului român al afacerilor interne, în cadrul convorbirii telefonice avute astăzi 17.10.2024, inițiate de partea română, menționăm faptul că, la acest moment, cei trei minori sunt în afara oricărui pericol”, precizează Poliția Română. 

Poliția Română continuă activitățile specifice, în cadrul dosarului penal, sub coordonarea procurorului de caz.

Au fost daţi dispăruţi încă de luni

„Mulțumim publicului și reprezentanților mass-media, pentru sprijin. De asemenea, mulțumim Poliției din Serbia și tuturor partenerilor interni și externi, pentru excelenta cooperare, în gestionarea acestui caz”, mai transmite Poliția Română.  

Reamintim că cei trei frați, Rania, Antonio și Raisa, în vârstă de 7, 9 și 11 ani, din satul Sântandrei (Simeria), au fost dați dispăruți luni după-amiază, 14 octombrie 2024, după ce tatăl lor a anunțat că bona lor i-a spus că lipsesc.

Poliția a lansat o operațiune de căutare, au fost emise mai multe mesaje RO-ALERT și căutarea minorilor a fost extinsă. Marți după-amiază, a fost difuzat un videoclip în care copiii susțineau că vor să rămână cu tatăl lor. Ulterior, cei trei fraţi şi bărbatul ar fi fugit în Serbia în cursul nopţii trecute.

Joi, înainte de anunțul că micuții și Adrian Marțian au fost găsiți în Serbia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva și Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara au informat că a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal (in rem), sub coordonarea acestei instanțe.

Citește mai multe pe Adevărul.ro

Mai multe