Decizie definitivă în cazul lui Cristian Popescu Piedone. Fostul primar al Sectorului 5 a fost eliberat!

21 iunie 2023 10:29   Național
Ultima actualizare:

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 5 din capitală tocmai a primit una dintre cele mai bune vești din viața sa. Înalta Curte de Casație și Justiție tocmai a decis eliberarea „de îndată” a acestuia, anulând sentința pe care fostul edil a primit-o în cazul Colectiv. El a executat un singur an de închisoare din cei 4 primiți, iar decizia ÎCCJ este una definitivă.

Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 5 din București, a primit din partea instanței o veste pe care a așteptat-o de o vreme îndelungată. Astăzi, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să anuleze sentința pe care fostul edil a primit-o în cazul tragediei de la Colectiv, în care Cristian Popescu Piedone avea de executat o perioadă de 4 ani de închisoare. Astfel, după doar un singur an și o lună petrecute în spatele gratiilor, fostul primar a fost eliberat. Iar decizia la care a ajuns astăzi ÎCCJ este una definitivă.

Piedone fusese condamnat tocmai în luna mai a anului trecut, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro. Atunci, el a primit sentința de 4 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, în privința autorizației de funcționare a clubului Colectiv, unde a avut loc una dintre cele mai mari tragedii din istoria recentă a țării. Fostul primar a făcut recurs, iar astăzi, instanța a decretat eliberarea acestuia.

Piedone a efectuat un an și o lună din pedeapsa primită

Dezastrul de la clubul Colectiv s-a petrecut pe data de 30 octombrie 2015, iar în urma acestei tragedii au decedat 65 de persoane, iar undeva în jur de 180 au fost rănite. Cristian Popescu Piedone a demisionat la numai câteva zile după acest accident tragic, la acea vreme fiind primar al Sectorului 4. În anul 2020, el a câștigat alegerile din Sectorul 5.

Pe lângă fostul edil, patronii clubului Colectiv au fost și ei condamnați la închisoare, primind sentințe cuprinse între 6 și 11 ani de închisoare. 

Mai multe