Desertul cu care Alex și Dani au dat lovitura, în Scoția. Ce conține și care este legătura cu România

20 octombrie 2024 11:24   Național

Ciocolata Dubai a făcut senzație în întreaga lume, însă doi români stabiliți în Scoția au reușit să își facă numele cunoscut de-a lungul Europei după ce au dat acestui trend o formă românească care a cucerit publicul. Cei doi au inventat ciocoliva, iar desertul a devenit rapid unul dintre cele mai populare din Glasgow.

Cu toții am fost captivați de ciocolata Dubai, care a reușit să facă rapid înconjurul lumii datorită aspectului gustos pe care îl are, cât și mulțumită gustului incredibil, descris de cei care au încercat acest desert unic. Însă, doi români stabiliți în Glasgow au reușit să imprime un gust tradițional românesc acestui tip de ciocolată. Iar invenția lor s-a dovedit a fi una extrem de populară!

Cei doi, pe numele lor Alex și Dani, vând produse tradiționale românești în Glasgow, iar ciocolata lor cu umplutură de colivă s-a dovedit a fi extrem de îndrăgită de localnici. După cum știm, coliva este un desert destul de popular în țara noastră, care în ciuda faptului că este asociat mai mult cu înmormântările, a devenit favoritul multora dintre români. Iar deja o mulțime de cofetării vând colivă de-a lungul anului, spre bucuria celor mai mulți dintre noi.

Iar cum mulți dintre noi punem bomboane de ciocolată peste colivă, cei doi români au decis să combine totul într-o ciocolată delicioasă cu umplutură de colivă!

Ce este ciocolata Dubai

Această ciocolată delicioasă a făcut recent înconjurul lumii, iar mulți români s-au întrebat ce conține, de fapt.

Practic, în umplutura acestei ciocolate găsim foarte mult fistic, pastă de susan, dar și kataif. Acest desert unic a fost fondat de Sarah Hamouda, în vârstă de 38 de ani. Ea a povestit că, în urmă cu doar câțiva ani, a dorit o ciocolată unică, diferită de ce găsea în comerț, iar în cele din urmă a ajuns să inventeze această rețetă delicioasă.

Cât costă faimoasa ciocolată Dubai

Românii care își doresc să guste ciocolata Dubai trebuie să știe că prețul acesteia este unul destul de piperat!

Mai precis, o ciocolată de 500 de grame costă undeva în jur de 90 de lei! În plus, românii care au reușit să comande acest desert unic mai povestesc și faptul că este destul de dificil să comanzi de la compania care îl produce. Din cauza faptului că magazinul se deschide la ora 2 și se închide destul de repede, multora le este imposibil să reușească să comande această ciocolată.

Mai multe