Dezastru la cel mai renumit hotel din Capitală. ANPC cere închiderea definitivă

24 mai 2022 13:15   Național
Ultima actualizare:

Inspectorii ANPC au trecut din nou pragul celui mai cunoscut hotel din Capitală, situat central - chiar în Piața Universității. Ce au găsit i-a lăsat mască. De ce solicită închiderea definitivă a locației?

Rebotezat Grand Hotel București, fostul hotel Intercontinental, clădire emblematică a Capitalei, e la un pas de a fi închis de ANPC

Într-un comunicat remis către public, inspectorii susțin că nici după trei controale succesive reprezentanții locației nu au remediat problemele constatate. 

Amendă uriașă 

În urma ultimului control ANPC, ei au sancționat drastic firma care administrează locația hotelieră. Astfel, patronii vor trebui să achite o amendă de 100.000 de lei (20.000 de euro).  

Controale...dar degeaba

Angajații Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au fost revoltați de faptul că, deși în ultimul timp au călcat de mai multe ori pragul locației - controale în cadrul cărora au împărțit amenzi, au retras de la vânzare o parte din produsele alimentare și au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor - la ultimul control au descoperit siderați că...proprietarii nu luat nici o măsură pentru a se conforma. 

Astfel, inspectorii ANPC anunță că solicită ca hotelul să piardă dreptul de a mai funcționa. 

Ce au descoperit inspectorii

În urma controalelor, ANPC a constat nereguli grave în bucătăria care deservește oaspeții hotelului, dar și nereguli în camere și la centrul SPA. 

Citește și: Călători expuși pericolelor în tramvaiele și autobuzele din București

Astfel, în comunicat, ANPC susține că a sancționat hotelul pentru neconformități în depozitarea și prepararea hranei, produse alimentare sau răcoritoare expirate - servite în restaurant și în minibar - depozitarea produselor în moduri care pun în pericol sănătatea consumatorilor și condiţii deficitare de amenajare a spaţiilor de cazare, care pot pune în pericol viaţa sau sănătatea consumatorilor (tencuială exfoliată, prize desprinse din perete, cabluri neizolate, geamuri crăpate, protecţia unei trepte de la scara de acces la saună deteriorată).

150 de euro pe noapte pentru condiții jalnice

O noapte de cazare la hotelul controlat de ANPC costă, pe site-urile de profil, în jur de 150 de euro/noapte, camera cu mic dejun și acces la SPA. 

Asta în condițiile în care inspectorii ANPC susțin că o parte din spațiile de cazare pun în pericol sănătatea sau viața clienților, precum și că aceștia se puteau „delecta” cu produse expirate din minibar.

Citește și: Răzbunarea genială a unui român pe șeful ANPC, pentru scumpirea uleiului: «Dacă nu ar fi tragic, ar fi comic»

Practic, conform comunicatului, clienții hotelului plăteau bani grei pentru a dormi în condiții deplorabile și pentru a fi hrăniți cu alimente neconforme cu normele impuse de lege. 

Cine deține hotelul? 

Povestea locației-emblemă este una sinuoasă. Povestea hotelului începe în anii `60, când un investitor străin venit în vizită la București, nemulțumit de calitatea camerelor de hotel din Capitală, a decis să ia problema în propriile mâini.

Construcţia a început în 1967, respectând un proiect al arhitecţilor Dinu Hariton, Gheorghe Nădrag, Ion Moscu şi Romeo Belea, arhitect care s-a ocupat și de renovarea Teatrului Naţional, clădire ridicată odată cu InterContinentalul, așa cum arată Historia

Cel mai scump apartament care poate fi închiriat la Inter este „Imperial Suite“. Situat la etajul 19, apartamentul a devenit faimos pentru că a fost folosit ca platou de filmare pentru unele scene din filmul „Nea Mărin Miliardar“.

După 1989, hotelul a intrat în posesia familiei Păunescu (George Constantin Păunescu), care l-a vândut ulterior către o societate controlată de controversatul om de afaceri Dan Adamescu, decedat în 2017. 

La începutul acestui an, hotelul și-a schimbat numele, după ce contractul dintre firma care administrează afacerea și Intercontinental Hotel Group (IHG) a expirat și nu s-a mai dorit prelungirea acestuia. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe