Doliu în România. Unul dintre cei mai cunoscuți regizori de televiziune s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Anunțul a fost făcut de Dan Negru

25 octombrie 2024 9:58   Național

Dan Negru este în doliu! Prezentatorul TV a anunțat prin intermediul unui mesaj dureros publicat pe rețelele de socializare moartea mentorului și primului său șef în televiziune, pe care l-a considerat un „tată”: Dodo Munteanu.

Dodo Munteanu, fratele regretatului Titus Munteanu, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani! Celebrul regizor a fost unul dintre titanii televiziunii românești, fiind alături de cele mai importante vedete, încă din primii ani de carieră. Anunțul trist despre decesul lui a fost făcut de Dan Negru. Prezentatorul TV a publicat un mesaj dureros pe rețelele de socializare, descriindu-l pe Dodo nu doar ca un mentor, ci și ca o figură paternă în cariera sa.

S-a stins Dodo…În viața mea profesională Dodo a fost «tata». El m-a învățat să-mi aleg meseria asta și datorită lui n-am lucrat obligat nici măcar o zi în viața mea. În 1990, a fost primul meu șef la Radio Televiziunea Română și a avea un șef bun la începutul carierei e la fel de vital ca și a avea un tată bun în copilărie… Cu Dodo Munteanu am descoperit apoi televiziunea. Fratele lui, Titus Munteanu, e una din marile legende ale televiziunii din România. Azi, Dodo s-a reîntâlnit cu Titus… Amândoi mi-au lăsat o povară : POVARA RECUNOȘTINȚEI!”, este mesajul dureros publicat de către Dan Negru, pe pagina sa personală de Instagram.

„Îi datorez cariera”

La sfârșitul lunii septembrie, Dan Negru le cerea ajutorul tuturor, dezvăluind că Dodo Munteanu se confrunta cu o situație critică. Regizorul avea nevoie urgentă de o transfuzie de sânge. „Una din marile legende ale televiziuni a fost Titus Munteanu, de numele lui se leagă cariera multor glorii romanești. La fel și Dodo Munteanu, fratele lui Titus, a realizat producții celebre în televiziune! Eu îi datorez cariera, dar suntem mulți care le purtăm respectul. Titus e o amintire azi.

Dar Dodo, prietenul meu, e într-o cumpănă azi… O transfuzie de sânge îi e de mare ajutor în orele astea. Cu mențiunea că donația se poate face la orice centru din țară pentru: Muntean Dorin Octavian, internat la Clinica ORL Timișoara”, a scris el atunci pe Facebook.

Mai multe