Este un loc unic în România! Unde se află biserica jumătate catolică, jumătate ortodoxă: „Este o bijuterie”

17 august 2024 9:23   Național

Țara noastră este plină de locuri incredibile, unice în lume, iar turiști de pretutindeni sunt astăzi tot mai nteresați de comorile pe care România le are de oferit. Iar un astfel de loc special se găsește și în județul Botoșani, unde putem admira o biserică care este pe jumătate catolică, pe jumătate ortodoxă.

Este un loc special, unic în lume, care fascinează turiști din întreaga țară. Mai precis, este vorba despre  biserica Adormirea Maicii Domnului, din Hilişeu Crişan, județul Botoșani. Acest loc incredibil se găsește la numai 56 de kilometri de minicipiul Botoșani, iar motivul pentru care această biserică este atât de specială este faptul că ea este jumătate ortodoxă, jumătate catolică.

Biserica are o vechime de aproximativ 200 de ani, fiind inițial ortodoxă, construită de către boieri în secolul XIX. Fiind amplasată chiar la poalele codrilor Herței, această biserică din lemn a primit mai multe elemente arhitecturale romanice, care sunt specifice bisericilor catolice. Printre aceste elemente se găsește și o clopotniță impresionantă.

Biserica unică ce poate fi admirată în România

„Este o bijuterie şi o biserică desebită. Este construită în stil ucrainean, cu două rânduri de canatre. Ea este din ce în ce mai cunoscută”, a declarat, potrivit observatornews.ro, preotul Iulian Barabasă.

Mai mult decât atât, acesta spune că în jurul aceste biserici unice sunt și nenumărate legende fascinante!

„Această biserica este aşezată pe ruinele unui fost schit de măicuţe despre care legendele locale spun că apărau locul cu arcul în mână împotriva invaziilor hune şi tătărăşti”, a mai spus preotul.

O mulțime de turiști vizitează acest loc incredibil

Din păcate, în ciuda unor lucrări de reabilitate efectuate de către cei de la Ambulanța Monumentelor, această biserică incredibilă este destul de degradată. Însă acest lucru nu oprește turiștii care vor să viziteze acest loc incredibil!

„Este extraordinar de frumoasă şi foarte deosebită. Este ceva unic”, a declarat o turistă care a ajuns la această biserică unică, potrivit sursei citate. O mulțime de oamenii vin aici, pentru a putea admira această biserică unică.

Mai multe