Fost agent de poliție, actual hoț profesionist! Câte infracțiuni are bărbatul la activ

23 februarie 2022 11:18   Național

Și-a început cariera ca polițist, însă a trecut de partea cealaltă a legii foarte repede. Un vasluian a devenit hoț profesionist și a reușit să se ascundă de foștii colegi luni bune, dând spargere după spargere. Însă, ultima faptă l-a trimis după gratii. 

Chiar dacă a profesat destul de puțin, a știut să folosească în avantajul infractorului ce a învățat cât timp a fost polițist. Iulian Mădălin Silitră are la activ cel puțin 10 fapte penale. Luni întregi, oamenii legii l-au căutat, după ce acesta a spart mai multe unități comerciale din Iași. Nu a lăsat prea multe urme după jafuri, iar când a fost încolțit, la un moment dat, de polițiști, acesta a reușit să scape.

Iulian Mădălin Silitră (24 de ani) este din Vaslui. A intrat în Poliție în anul 2016, când a fost declarat admis la concursul organizat de Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui. A început să profeseze în 2017 în mediu rural, iar în 2020 și-a dat demisia.

Bărbatul era executat silit

Se pare că mai multe datorii către bănci l-au determinat să ia alt drum în viață, total opus celui pe care abia apucase. Bărbatul făcuse mai multe credite bancare și ajunsese să fie executat silit de 7 bănci. Una dintre acestea este BRD, care are de recuperat de la Silitră 17.000 lei, conform ziaruldeiasi.ro.

Jafurile au început să fie date în toamna anului 2021. Iulian Mădălin Silitră a acționat în zona Gării din Iași, unde a spart farmacii și săli de jocuri, reușid să sustragă zeci de mii de lei. Pe 5 noiembrie 2021, o farmacie Catena din Iași a fost spartă. De acolo, hoții au sustras un seif greu de câteva kilograme, în care se aflau 18.000 de lei.

A vrut să spargă o bancă

Ultima spargere a fost făcută zilele trecute. Bărbatul a încercat să pătrundă în sediul Alpha Bank, tot în zona Gării din Iași, însă nu a reușit. „În noaptea de vineri spre sâmbătă (n.r. 18/19 februarie 2022) a avut loc o tentativă de intrare prin efracție la Agenția Gării. A fost forțată ușa secundară, dar, ca urmare a măsurilor de securitate luate de bancă, nu s-a reușit intrarea în interiorul agenției. Banca colaborează cu autoritățile oferind toate informațiile pe care le are referitor la incident”, au transmis reprezentanţii Alpha Bank Iaşi.

Bănuit de 9 fapte penale

Iulian Mădălin Silitră a fost prins ieri, 22 februarie, în zona centrală a Iașiului. Oamenii legii l-au audiat și l-au reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața judecătorilor care vor decide dacă îl vor plasa sub vreo măsură preventivă.

Silitră este bănuit de comiterea a 5 infracţiuni de furt calificat şi 4 tentative la furt calificat, comise în perioada 27 octombrie 2021 – 21 februarie 2022, din farmacii, săli de jocuri şi o unitate bancară, de pe raza municipiului Iaşi.

Puteți urmări știrile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Mai multe