O nouă monedă va fi introdusă de BNR! Cât va costa și ce personaj important din istoria României se află pe bani

25 octombrie 2024 10:10   Național
Ultima actualizare:

Începând de săptămâna viitoare, Banca Națională a României (BNR) urmează să lanseze o nouă monedă în țara noastră! Această monedă are o valoare istorică importantă și este menită să comemoreze 150 de ani de la nașterea unei personalități importante din istoria României!

Odată cu ziua de luni, în țara noastră urmează să fie pusă în circulație o nouă monedă, de către Banca Națională a României (BNR) . Această piesă superbă este introdusă pe piață cu ocazia comemorării a 150 de ani de la nașterea lui Constantin Ion Parhon, o personalitate importantă din trecutul nostru.

Pe aversul monedei vom găsi o imagine a Institutului Național de Endocrinologie C.I. Parhon, din Capitală, cât și un fragment din decretul de înființare al acestei instituții, emis chiar de către Regele Mihai I. De asemenea, vom mai putea admira și o inscripție cu numele țării noastre, cât și valoarea monedei, de 10 lei, alături de anul emisiunii și de stema României.

Vor fi emise 5.000 de astfel de monede

Numai 5.000 de astfel de monede urmează să fie introduse de către BNR, iar pe reversul acestora vom găsi portretul faimosului medic endocrinolog Constantin Ion Parhon, în timp ce se află în laboratorul său de lucru.

De asemenea, tot pe reversul monedei vom mai găsi și anii între care a trăit faimosul medic și om de stat, mai precis, 1974 și 1969. Aceste monede rare vor fi ambalate și vor fi însoțite de către broșuri de prezentare, cât și de certificate de autenticitate. Aceste documente vor fi scrise în română, cât și în engleză și franceză.

Cât costă noua monedă emisă de BNR

Pe certificatele de autenticitate care vor însoți aceste monede se va găsi și semnătura guvernatorului BNR, dar și cea a casierului central.

Românii interesați să achiziționeze aceste monede rare, comemorative, trebuie să știe că vor fi nevoiți să scoată din buzunar suma de 530 de lei. Ele au putere circulatorie pe teritoriul țării, iar BNR va emite nu mai puțin de 5.000 de astfel de piese rare.

Mai multe