Orașul din România de unde pleacă toți locuitorii. Zona este superbă, cândva era un important centru industrial, însă oamenii nu mai vor să locuiască aici

28 septembrie 2024 6:57   Național

Multe orașe din țara noastră sunt nevoite să se confrunte cu o scădere tot mai dramatică a numărului de locuitori. Iar acest fenomen provoacă probleme chiar și în unul dintre cele mai cunoscute orașe din România, Azuga.

Este unul dintre cele mai bine cunoscute orașe din țara noastră, însă numărul locuitorilor de aici scade rapid. Cu mulți ani în urmă, Azuga era un important centru industrial, iar pe lângă peisajele superbe pe care acest loc le are de oferit turiștilor, el mai era cunoscut și pentru diversele băuturi pe care le producea.

Cândva locul de unde se trimitea de-a lungul României vin și bere, acum, Azuga se confruntă cu un fenomen de depopulare tot mai îngrijorător. Astăzi, numai undeva în jur de 3.901 de oameni pot spune că sunt locuitori ai acestui oraș.

Tot mai mulți români pleacă din Azuga

Din păcate, se pare că acest fenomen va continua și în viitorul apropiat, iar orașul va deveni din ce în ce mai pustiu. În acest moment, Azuga este o destinație cunoscută atât de turiștii români, cât și de cei de dincolo de hotare.

Însă, în ciuda prestigiului de care se bucură ca destinație turistică, localnicii se tem că orașul va dispărea, pe măsură ce tinerii pleacă la muncă în alte zone, fabricile s-au închis, iar turismul mai rămâne singurul atu al orașului.

Tot mai mulți tineri pleacă din oraș

Din păcate, Azuga nu este nici pe departe singurul oraș din țară care se confruntă cu această problemă. De fapt, un alt municipiu care, la fel ca Azuga, este faimos pe plan turistic, trece printr-o situație extrem de similară.

Este vorba despre Predeal, a cărei populație deja a scăzut sub 5.000 de locuitori. La fel ca în Azuga, turiștii sunt cei care încă mai mențin acest oraș istoric în viață. Predealul are o populație îmbătrânită, iar cei mai mulți oameni fie au plecat din țară, ori nu mai sunt printre noi. În ambele cazuri, autoritățile sunt îngrijorate de această situație.

Mai multe