Povestea artistului stradal brazilian care a venit în România sa dea culoare blocurilor gri din Capitală. Va realiza cea mai mare pictură murală din București

18 octombrie 2024 8:55   Național
Ultima actualizare:

De la mii de kilometri distanță, tocmai din Brazilia, Fábio Gomes Trindade a ajuns în România pentru da un strop de culoare și viață fațadelor gri ale Bucureștiului. Muralistul renumit la nivel internațional, care a transformat străzile din marile orașe, a fost invitat să participe la Outline Streetart Festival, în cadrul căruia va realiza cea mai mare lucrare a sa din Europa.

Recunoscut pentru operele sale impresionante și mesajele puternice pe care le transmite prin artă, Fábio nu este doar un pictor, ci un adevărat ambasador al diversității culturale. În mijlocul blocurilor cenușii ale Bucureștiului, el vine să dea un strop de culoare  printr-un mural ce va acoperi 350 de metri pătrați.

Lucrările sale au devenit rapid virale

Fábio Gomes Trindade și-a început cariera artistică în cartierele sărace din Brazilia, cunoscute sub numele de favelas. Creșterea într-un astfel de mediu l-a inspirat să creeze artă care să reflecte nu doar realitatea sa, ci și aspirațiile, visurile și frumusețea ascunsă a comunităților marginalizate. Lucrările sale au devenit rapid virale, fiind distribuite de vedete precum Will Smith, Rihanna și Viola Davis, iar stilul său unic – o combinație între hiperrealism și artă grafică – a câștigat recunoaștere mondială.

Picturile lui Fábio impresionează prin contrastul dintre portretele hiperrealiste și decorul urban în care sunt plasate. Adesea inspirat de natură și de fețele oamenilor din comunitățile locale, el reușește să aducă în prim-plan frumusețea și diversitatea care, de multe ori, sunt trecute cu vederea în viața de zi cu zi.

A venit de la mii de km distantă pentru a schimba fața gri a Bucureștiului

Ajuns pentru prima dată în Europa, Fábio este pregătit să arate frumusețea nevăzută a Bucureștiului. Alegerea acestui oraș nu este întâmplătoare: capitala României, cu peisajele sale urbane dominate de clădiri comuniste și blocuri gri, este locul perfect pentru intervenția artistică a unui muralist. 

E pentru prima oară când pictez în Europa și în România și sunt impresionat de București, de căldura oamenilor de aici și de cât de multe murale pictate am vâzut în prima mea săptămână aici.” declară Fabio.”, declară el.

Muralul pe care îl va realiza în cadrul Outline Streetart Festival va fi amplasat în inima orașului, acoperind 350 de metri pătrați dintr-o clădire. Fábio speră să schimbe nu doar aspectul clădirii, ci și starea de spirit a trecătorilor care vor vedea în fiecare zi lucrările sale.

Un stil unic, un mesaj puternic

Ceea ce face arta lui Fábio atât de specială este abilitatea sa de a îmbina frumusețea estetică cu mesajul social. În multe dintre lucrările sale, el abordează teme legate de egalitate rasială, respect pentru diversitate și celebrarea naturii. Portretele sale hiperrealiste, adesea înconjurate de frunze și flori, creează o legătură între om și natură, dându-ți  un sentiment de armonie și echilibru în peisajele urbane aglomerate.

Cu peste 600 de murale la activ, Fábio este un adevărat model pentru tinerii artiști din întreaga lume. El le transmite constant mesajul că nu contează de unde pornești, ci cât de mult ești dispus să muncești pentru a-ți împlini visele.

Mai multe