A vrut să arunce un tablou de 6.000.000 € pentru că soției i se părea urât! Nu știa că e opera lui Picasso

O pictură găsită de un dealer de vechituri s-a dovedit a fi un tablou original pictat de Pablo Picasso. Portretul ar fi stat agățat în sufrageria familiei Lo Roso din Italia timp de zeci de ani. Andrea Lo Roso (60 de ani) a spus că mama lui l-a descris ca fiind „oribil”, iar familia s-a gândit să scape de el.

Andrea Lo Rosso cu „Buste de Femme Dora Maar” găsit de tatăl său într-o groapă de gunoi din Capri
Andrea Lo Rosso cu „Buste de Femme Dora Maar” (Foto: ilgiorno.it)

Tabloul a stat în sufrageria familiei La Rosso mai multe decenii

După ce a dat peste tablou în Capri, în 1962, Luigi Lo Rosso a luat pânza rulată acasă cu el la Pompei, unde a atârnat-o într-un cadru ieftin pe peretele sufrageriei lui. Acolo a stat în următoarele câteva decenii, relatează publicația britanică The Guardian.

Portretul, despre care se crede că al fi al Dorei Maar, o fotografă și pictoriță franceză care a fost amanta și muza lui Picasso, prezenta semnătura distinctivă a celebrului artist în colțul din stânga sus. Dar Luigi nu și-a dat seama.

Abia mult mai târziu, când fiul său Andrea a început să pună întrebări după ce a studiat o enciclopedie despre istoria artei, părinții s-au gândit că tabloul misterios ar putea fi de valoare.

Luigi a murit de atunci, dar fiul său Andrea, acum în vârstă de 60 de ani, și-a continuat misiunea de a descoperi artistul din spatele picturii.

Va fi scos la licitație

După ani de investigații complexe, Cinzia Altieri, grafolog și membru al comitetului științific al Fundației Arcadia, a confirmat că semnătura de pe tablou, astăzi evaluat la 6 milioane de euro, este a lui Picasso.

Andrea Lo Rosso a spus că au existat momente în care familia s-a gândit să scape de tablou. „Mama mea nu a vrut să-l păstreze – a tot spus că este oribil.” Bărbatul a dezvăluit că vrea să îl scoată la licitație, potrivit Il Giorno. „Voi licita opera, așa cum tata și-a dorit întotdeauna, dar nu a mai apucat. Astfel, toate eforturile și banii cheltuii pe evaluări (zeci de mii de euro n.r), voi considera în sfârșit că nu au fost în zadar”, a mai spus Andrea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
batrani jpg
scoli modulare jpeg 2 jpeg
everest noaptea jpg
viroza si gripa foto pexels jpg
shutterstock 2466647573 jpg
image png
vesela de unica folosinta jpg
Netflix, serviciu de difuzare online bazat pe abonamente. Sursa foto: pexels.com
image
actualitate.net
image
actualitate.net