Peste 800 de persoane rămân fără locuri de muncă. Colosul care face disponibilizări în masă. Ce oferă, în schimb, angajaților?

7 octombrie 2024 6:44   Național

Sute de angajați din țara noastră urmează să rămână fără loc de muncă până la finalul anului, din cauza problemelor economice care creează dificultăți companiei germane Schaeffler. Aproape 1.000 de angajați urmează să fie concediați de către producătorul de componente auto.

Economia germană se confruntă dificultăți care creează o situație dificilă pentru producătorul de componente auto Schaeffler. Din această cauză, compania, care deține o fabrică în Cristian (județul Brașov), este nevoită să concedieze nu mai puțin de 800 de angajați, până la finalul acestui an.

Fabrica din țara noastră este dependentă de comenzile venite din Germania, iar din cauza crizei economice, numărul actual de angajați nu mai poate fi suportat de către companie. Încă din această vară, aproape o mie de angajați au fost trimiși în șomaj tehnic, vreme de două luni la rând.

Sute de angajați din România își pierd locul de muncă

Pentru ca impactul asupra angajaților concediați să fie minimalizat cât mai mult posibil, compania germană oferă oamenilor oportunitatea de a opta pentru pensionare, ori de a „pleca voluntar”. Cei care aleg să plece din propria inițiativă urmează să primească un salariu compensatoriu.

Fabrica din județul Brașov a devenit o vulnerabilitate pentru producătorul de componente auto, deoarece este dependentă total de comenzi venite din Germania, țară care la acest moment se confruntă cu dificultăți economice.

Fabrica depinde de comenzi venite din Germania

Chiar săptămâna trecută, Schaeffler a finalizat o fuziune cu Vitesco Technologies, companie ce produce componente pentru vehicule electrice. Astfel, grupul german dorește să își diversifice operațiunile.

Iar în urma acestei fuziuni, Schaeffler va deține patru locații în țara noastră, în județele Brașov, Timișoara, Iași, dar și în Sibiu. În total, undeva în jur de 8.500 de angajați urmează să lucrează în aceste puncte din România.

„Mediul de afaceri în care operăm rămâne provocator, afectând divizia noastră de rulmenți și soluții industriale, care se confruntă cu obstacole persistente. În acest context, ne adaptăm constant la condițiile pieței și explorăm toate opțiunile disponibile pentru a ne menține capacitatea competitivă pe termen lung”, a declarat compania, potrivit BizBrașov.

Mai multe