Schimbarea importantă de care mulți șoferi nici nu știu! Pot conduce o nouă categorie de vehicule dacă au permis categoria B

28 septembrie 2024 10:23   Național

Poate că această modificare a trecut neobservată de mulți șoferi din țara noastră, însă este o veste bună pe care trebuie să o cunoască! Dacă se numără printre cei care au permis de conducere din categoria B, începând din luna august, au posibilitatea să mai conducă și o altă categorie de vehicule!

Vestea a venit din partea Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări, iar deși unii șoferi poate că încă nu au aflat acest lucru, este important să știe că începând cu luna trecută, din august 2024, au oportunitatea de a mai conduce și o altă categorie de vehicule, dacă dețin un permis de conducere din categoria B.

Mai precis, șoferii au acum posibilitatea de a porni la drum și cu motociclete din categoria A1, de-a lungul teritoriului țării noastre. Însă, dacă doresc să facă acest lucru, trebuie să cunoască condițiile necesare, pentru a nu avea nicio problemă cu oamenii legii.

Vestea bună primită de șoferii din țara noastră

Mai precis, șoferii care dețin un permis de conducere din categoria B, dar vor să pornească la drum cu o motocicletă din categoria A1 trebuie să aibă minim 24 de ani împliniți. De asemenea, autoritățile mai spun că aceștia trebuia să aibă permisul de conducere din categoria B valabil de minim doi ani de zile.

În plus, ei mai trebuie să aibă o adeverință care arată că au absolvit un curs de instruire practică pentru motocicletele din categoria A1. Acest curs trebuie să fi avut minim 10 ore și să fi fost efectuat în cadrul unei școli de conducători auto autorizate.

Românii care vor putea conduce și motociclete din categoria A1

Astfel, această adeverință trebuie să fie valabilă pentru motociclete din categoria A1 care au cutie automată, dar și caracteristici precum o capacitate cilindică maximă de 125 centimetri cubi, o putere ce nu depășește 11kW, dar și un raport putere/greutate de maxim 0,1 kW/kg.

Astfel, începând din luna august 2024, șoferii români care îndeplinesc aceste condiții au început să aibă oportunitatea de a porni la drum cu motociclete din această categorie.

Mai multe