Sinaia e mai scumpă decât Mamaia, dar mai aglomerată! De ce preferă turiștii muntele

26 iulie 2022 14:10   Național

În această vară, turismul românesc se confruntă cu un paradox. Sinaia are mult mai mulți turiști decât Mamaia, deși prețurile la cazare sunt uneori mai mari decât la mare. 

Foto: Mediafax

Agenţii de turism intern susţin că staţiunea Mamaia căzut victima unei campanii negative „nedrepte”, în acest an. De vină ar fi pasivitatea administraţiei locale.

Citește și: Ion Țiriac a plătit o avere ca să se relaxeze la Mamaia! Cum arată apartamentele pe care le-a cumpărat

Ei sunt de părere că nu preţurile la cazare sunt problema, mai ales că staţiunile montane de pe Valea Prahovei sunt arhipline. Acolo, o cameră se vinde la acelaşi preţ sau chiar mai scump ca la Mamaia, relatează adevarul.ro. Deci care să fie motivul? De fapt, Mamaia a avut parte de o "reclamă proastă", astfel că turiștii au preferat să se ducă mai degrabă la munte.

Vezi și: 5 motive pentru care turiștii ocolesc Mamaia. Explicaţiile specialiștilor

Autoritățile locale, acuzate că nu și-au dat interesul

Marele reproș al agențiilor de turism este îndreptat către autorităţile locale, pe motiv că acestea nu au promovat faptul că din acest sezon s-a permis administratorilor de plajă să amplaseze şezlonguri la malul mării, nici că intrarea în apă este foarte lină acum. Acestea susțin că neajunsurile care speriau turiștii până acum ar fi fost deja rezolvate, însă autoritățile locale nu și-au dat deloc interesul. 

Te-ar putea interesa și: În Mamaia Nord te costă și să respiri! Un salariu minim pe economie «se duce» doar dacă stai pe cearșaf, pe plajă

600-700 de lei pe noapte în weekend

Prețurile sunt exorbitante, însă hotelurile sunt pline! Fără 500 de lei pe noapte în timpul săptămânii şi 600-700 de lei în weekend, cu greu găseşti în Sinaia o cazare decentă din punct de vedere al condiţiilor oferite. „La noi e bine, la Sinaia în weekend este full, full, full, iar în timpul săptămânii gradul de ocupare este undeva peste 60 la sută. Astăzi, luni 25 iulie, gradul de ocupare este de 65 la sută, iar în weekend a fost sută la sută, plus mulţimea celor care vin doar pentru o zi şi pe care nu o pot estima”, a precizat pentru adevarul.ro Paul Popa, directorul Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Sinaia.

Vezi aici: Rezolvaţi problema urşilor din staţiuni! Zeci de animale coboară zilnic în orașe

El a mai menționat faptul că staţiunea este plină de turişti români, străinii continuând să evite să facă rezervări de teama pandemiei, dar și a conflictului din Ucraina, care pentru ei pare mult prea aproape de România. Cu toate acestea, românii preferă muntele, mai ales în această perioadă de caniculă. 

Iată și: O notă de plată din Mamaia a stârnit furie pe internet! Cât te costă două pizza și câteva băuturi

 „Este un exemplu de cum să tranformi un mare, uriaş avantaj, înr-un dezavantaj din cauza lipsei de promovare. Este evident că nu au avut oameni de comunicare. Percepţia bate realitatea, percepţia în acest moment este deformată, Mamaia nu este pustie. Da, nu este full cum eram noi obişniţi, dar în niciun caz pustie.O investiţie atât de mare, atât de importantă pe care eu o compar cu autostrada Bucureşti-Constanţa, o investiţie fabuloasă, cu impact pe termen lung, nu e o glumă, s-a întors împotriva lor pentru că nu au ştiut să o valorifice la nivel de imagine", a explicat Adrian Voican, vicepreşedinte ANAT şi administratorul unei agenţii specializată pe turism intern. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe