Situație cumplită, în Botoșani! Copiii merg la școală pentru hrană și acasă nu au ce să mănânce
În mai multe zone ale României, mai ales în județul Botoșani, copiii sunt motivați să meargă la școală, mai mult pentru a mânca decât pentru cursuri, transmite Adevărul.
Statisticile realizate de World Vision România, în anul 2018, arată că 3% dintre copiii din România merg la culcare flămânzi, în fiecare zi.
Familiile elevilor nu au nici un venit
Unul dintre cele mai afectate județe, din acest punct de vedere, este Botoșani, unde sunt comunități care trăiesc, cel puțin statistic, în sărăcie lucie. În comune precum Hudești, Ungureni, Todireni sau Cristești se află cătune unde oamenii trăiesc la limita subzistenței.
Familii întregi nu au niciun venit, locuiesc în case mici, lutuite, cu cel puțin patru - cinci copii. Mulți dintre acești copii flămânzi sunt elevi și merg la școală doar pentru a mânca și a-și astâmpăra foamea.
Citește și: Reacția fabuloasă a unui copil nevoiaș, din România, când a văzut prima dată marea
„Asta este realitatea, vin la școală ca să mănânce. Pentru unii, de multe ori, este cea mai consistentă mâncare pe care o au zilnic”, spune Viorel Toma, primarul din comuna Hudești.
De câțiva ani, printr-un program guvernamental, în peste 150 de școli din țară se oferă masă caldă pentru sute de elevi tocmai pentru a le oferi măcar în unitățile de învățământ hrana necesară.
În județul Botoșani, sunt șase școli incluse în acest program, unele chiar de doi ani. Printre acestea, sunt și școlile din Hudești, Tudora, Ungureni și Curtești. Deși se află la doar câțiva kilometri de municipiul Botoșani, în comuna Curtești sunt suficienți elevi nevoiași pentru ca școala să facă parte din proiect. Aceștia provin din familii dezorganizate sau care nu au niciun fel de venituri.
Vezi și: Un primar român vrea să cumpere casele părăsite, din localitate, pentru a le dona nevoiașilor
Citește continuarea relatării pe Adevărul.ro
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!