Studenta criminală de la Medicină, eliberată condiționat! Motivul de necrezut pentru care Carmen Şatran iese din închisoare

14 martie 2022 17:26   Național
Ultima actualizare:

Sudenta de la Medicină din Timișoara, acuzată de crima oribilă în care un bărbat de 65 de ani a fost tranșat și ascuns în portbagajul unei mașini, ar putea fi eliberată condiționat, potrivit unei sentinței Judecătoriei Gherla, decizie care la acest moment nu este definitivă. 

Carmen Șatran, fostă Bejan, a fost condamnată în 2009 la 19 ani și 8 luni de închisoare după ce, în complicitate cu iubitul ei Raul Sergiu Florea, a ucis și a tranșat un bărbat, apoi a ascuns cadavrul în portbagajul unei mașini. 

În toamna lui 2021, Carmen Șatran a depus la Judecătoria Gherla prima solicitare de eliberare condiționată, care a fost respinsă la acel moment. 

Reprezentanții legali ai lui Carmen Șatran au atacat sentința cu apel, însă Tribunalul Cluj a decis menţinerea acuzatei după gratii.

Judecătorii de la Tribunalul Cluj a decis totuși reducerea termenului de rejudecare a solicitării pentru anul acesta în martie 2022.

Azi, 14 martie, Judecătoria Gherla a decis eliberarea condiţionată a lui Carmen Şatran, însă decizia nu este finală, notează Adevarul.ro.

Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate SATRAN CARMEN condamnată la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare”, a fost sentința Judecătoriei Gherla.

Carmen Șetran a fost o condamnată-model

Carmen Șetran a fost condamnata pentru o crimă odioasă în 2009, în care un bărbat de 65 de ani, de etnie roma, din Timisoara, pe nume Trifu Schrott, a fost ucis cu 50 de lovituri de cuțit, iar cadavrul lui a fost apoi tranșat. 

Crima a fost săvârșită împreună cu iubitul ei, Raul Sergiu Florea, iar conflictul ar fi pornit de la bani, după ce tânără a oferit servicii sexuale victimei, iar bărbatul a refuzat să plătească. 

Victima, Raul Sergiu Florea, făcea parte din comitetul romilor care se ocupa de judecata țigănească.

Inițial, Carmen Șetran trebuia să execute 5.387 de zile de închisoare pentru a fi pusă în discuție solicitarea de eliberare condiționată. 

Potrivit raportului Comisiei de la Penitenciarul Gherla, propunerea de eliberare condiționată a fost luată în considerare Carmen Șetran ar fi fost o condamnată-model. 

  „Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile). A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative. Persoana privată de libertate nu are antecedente penale şi este la prima analiză”, se arată în raport.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Mai multe