Suma colosală cu care se vinde o garsonieră din Capitală, aflată într-un beci. Dispune doar de un geam de aerisire și are un preț uriaș

24 septembrie 2024 8:42   Național

O garsonieră de doar 28 mp, situată la demisolul unei clădiri din București, a stârnit hohote de râs pe internet, după ce anunțul de vânzare a fost postat pe o pagină de Instagram. Deși se află într-o zonă de lux, spațiul se prezintă mai degrabă ca un beci decât ca o locuință obișnuită, având un singur geam minuscul pentru aerisire.

În acte apare ca spațiu tehnic

Videoclipul publicat de agentul imobiliar oferă o prezentare a „garsonierei”, care apare în acte ca spațiu tehnic. În imaginile filmate, acesta arată dotările, care includ o baie mică, un boiler și un colț destinat bucătăriei. Cu toate acestea, absența feroneriilor adecvate și a feroneriilor funcționale ridică multe semne de întrebare.

Agentul menționează cu entuziasm: „Acolo este garsoniera noastră. Vă spuneam că în acte apare ca spațiu tehnic. Iată, ușă metalică. Aceasta este baia... Avem și spațiu de depozitare... Acolo este singurul geam de aerisire. E un geam micuț, își face treaba”. Cu toate acestea, internauții au fost rapizi în a-și exprima scepticismul și umorul, în special având în vedere prețul de 30 de mii de euro.

„Nu are geamuri. Nu știi când e zi sau noapte"

Reacțiile internautului la această ofertă au fost pe măsură. Un utilizator a observat cu ironie: „Nu are geamuri. Nu știi când e zi sau noapte, deci practic nu mai ești condiționat de timp, ești în afara timpului”. Altcineva a întrebat retoric dacă „prin București nu s-a auzit de Legea locuințelor”, subliniind absurditatea situației.

Unii au sugerat chiar că denumirea spațiului ar fi trebuit să fie „buncăr antiatomic”, în loc de garsonieră, în timp ce alții și-au exprimat îngrijorarea pentru sănătatea celor care ar locui într-un astfel de spațiu. „150% miroase a beci plus mucegai uscat în aer. Dacă mai și dormi acolo, un maxim 2 săptămâni ești la urgențe cu plămânii”, a fost un alt comentariu care a stârnit amuzament.

Această garsonieră a devenit rapid un fenomen pe rețelele sociale, generând mii de reacții și comentarii. Oamenii sunt curioși să afle cum a fost autorizată o astfel de proprietate și care sunt motivele pentru care prețul este atât de ridicat, având în vedere condițiile discutabile.

Mai multe