Traseul de o frumusețe rară din inima Moldovei! Este un loc plin de spiritualitate, ce duce la chilia unde a trăit un sfânt cu secole în urmă

21 iunie 2024 11:01   Național

Țara noastră este plină de locuri de o frumusețe rară, care reușesc să atragă turiști din întreaga lume. Iar în nordul Moldovei putem găsi un traseu iubit de către toți cei care apreciază plimbările prin natura sălbatică!

Înconjurat de codrii seculari, acest traseu este atât de relaxant încât este cunoscut drept un adevărat „traseu al meditației”. Cei care doresc să vadă cu ochii lor acest loc superb trebuie să știe că traseul se află în județul Botoșani. Mai mult decât atât, el poate fi parcurs în numai o oră și jumătate, dus întors! În plus, traseul este foarte accesibil oricui, indiferent de vârstă, experiență, ori condiție fizică.

„Eu când am probleme, perioade stresante, nu găsesc soluții la ceva, eu acolo mă duc. Se întâmplă ceva magic. După ce-l parcurgi parcă ți se așează gândurile, efectiv găsesc soluții la toate. Plec, încărcat de liniște, relaxat, optimist”, a povestit Marius, un drumeț sosit din Iași, potrivit adevarul.ro.

Traseul superb din județul Botoșani

Un traseu ce promite o experiență de neuitat, în natură, acest loc de o frumusețe rară, din județul Botoșani, se află în comuna Vorona, un loc dominat de codrii seculari și plin de spiritualitate. În pădurile din acest loc se află și un schit de călugări, unde vin nenumărați credincioși pentru a vizita moaștele sfântului făcător de minuni, Cuviosul Onufrie.

În plus, „traseul meditației” chiar are și legătură cu viața acestui sfânt din secolul XVIII. Traseul duce către chilia la care acest sfânt și-a petrecut o mare parte din viață. Onufrie fusese cândva un nobil rus, ce a trăit în Odessa, iar numele său real a rămas necunoscut.

Cândva guvernator, Onufrie ar fi trăiat o viață plină de lux și petreceri, până când, la un moment dat, a avut o revelație și a renunțat la tot ce avea. El a trăit și în județul Neamț, iar apoi s-a retras în pădurile Voronei. În 1846, Mihai Sturza, domnitorul Moldovei, a cărui fiică suferea de epilepsie, a ajuns la Mânăstirea Voronei. După ce ar fi luat un măr din copacul de lângă copacul lui Onufrie, ea s-ar fi vindecat! Apoi, trupul acestuia a fost exhumant, și s-a observat că era neputrezit.

Mai multe