Un animal rar a apărut în România. Trăiește în Asia centrală, India, dar și Africa. Când l-au văzut, oamenii l-au pozat imediat

20 iulie 2024 7:31   Național

Cei care s-au aflat în această perioadă la Constanța au avut parte de un spectacol rar! Un animal special a ajuns în țara noastră, iar datorită rarității acestei specii pe teritoriile noastre, oamenii au făcut cât mai multe poze. În total, undeva în jur de 100 de exemplare au reușit să ajungă în România.

Constanța oferă o oportunitate rară iubitorilor de animale, în acest an! O specie rară a ajuns în țara noastră, iar oamenii au dorit să facă cât mai multe poze cu aceste păsări speciale. Se estimează că undeva în jur de 100 de exemplare ar fi ajuns pe teritoriile noastre, de la începutul lunii martie și până acum. Este vorba despre cocorul mic, care, în mod normal, poate fi găsit în țări foarte îndepărtate de România.

Mai precis, această specie de cocor poate fi admirată, în condiții obișnuite, în locuri precum Asia centrală, India, dar și Africa. Cu toate acestea, în acest an, undeva în jur de 100 de exemplare au ajuns și în România, spre surprinderea atât a specialiștilor, cât și a publicului larg. Anul trecut, în țara noastră au fost observate numai 2 exemplare de cocor mic.

O specie rară de pasăre a ajuns în România

Societatea Ornitologică Română a explicat faptul că, de obicei, cocorul mic obișnuiește să își facă cuibul în zonele de stepă și iubește altitudinile. Câteodată, se mai întâmplă ca această specie de pasăre să mai ajungă și pe coastele de vest ale Mării Negre, însă specialiștii au fost surprinși de numărul mare de exemplare care au apărut în acest an în România.

Cocorul mic se evidențiază, după cum sugerează și numele, prin dimensiunile sale mici. În plus, el prezintă și moțuri albe la urechi, iar penele de la capătul aripilor nu sunt deloc stufoase. De asemenea, penajul de pe pieptul acestei păsări este, de cele mai multe ori, negru. Acest cocor are o greutate maximă de 3 kilograme, iar până în anul 1920, această pasărea trăia și în țara noastră.

Mai multe