Un bucătar român din Italia a gătit pentru artiștii Festivalului de la Sanremo

11 februarie 2022 13:41   Național
Ultima actualizare:

La 39 de ani, George Bogdan Cibi este un bucătar renumit în Italia, acolo unde locuiește din 2008. Recent, bărbatul a gătit pentru artiștii de la ediția din 2022 a Festivalului de muzică de la Sanremo

George Bogdan Cibi a făcut parte din echipa bucătarilor care a pregătit mâncarea pentru artiștii veniți la Festivalul de muzică de la Sanremo. A gătit alături de alți cinci bucătari de la Asociația Lady Chef și Federația Italiană a Bucătarilor.

Conaționalul nostru locuiește și lucrează la San Salvo, în Abruzzo. El a fost lăudat de primarul orașului San Salvo, acolo unde s-a desfășurat ediția 72 a Festivalului Cântecului Italian. 

Românul, apreciat de primarul din San Salvo

„Concetățeanul nostru merită toate aplauzelepentru că a reușit să-și construiască propria identitate în bucătărie, dând dovadă de pasiune, pricepere și hotărâre pentru a deveni bucătarul gusturilor și a  mâncărurilor bune. Felicitări și la mai mare!”, a declarat primarul Tiziana Magnacca, conform zonalocale.it.

George Bogdan a ajuns la San Salvo, Italia, în anul 2008 și este unul dintre românii care au cunoscut succesul în alte țări. În prezent lucrează la restaurantul „La Sfinge”, după ce a studiat secretele bucătăriei italiene la „Accademia di Alta Cucina” din San Benedetto del Tronto. 

Bucătarul George Bogdan Cibi a dobândit experineță în mai multe restaurante din regiunile Marche și Abruzzo, unde a avut ocazia să-i cunoască pe cei mai buni bucătari de pe coasta adriatică a Italiei. Românul își amintește cu mult entuziasm și cu un profund sentiment de recunoștință de anii de formare profesională pe care i-a petrecut la Accademia Chefs. 

Echipa bucătarilor, formată din șase persoane

Faptul că a studiat la „Accademia di Alta Cucina” i-a permis să se ocupe atât de bucătăria tradițională, cât și de cea gourmet. Astfel, a reușit, de-a lungul timpului, să-și dezvolte propriile idei despre gătit și propriul stil gastronomic.

Astfel, românul George Bogdan Cibi, resident la Chieti, a gătit cot la cot în bucătăria Festivalului de la Sanremo, cu alte cinci persoane, de la Asociația Lady Chef și Federația Italiană a Bucătarilor.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Mai multe