Italia anunță că schimbă regulile privind restricțiile Covid și certificatul verde

Ultima actualizare:

Atenție români! Italia, țara din Europa cu cea mai mare comunitate de cetățeni români stabiliți oficial, în afara țării de origine, va schimba foarte curând regulile sanitare anti-Covid. Concret, se va modifica sistemul de culori prin care se erau stabilite restricțiile și modul în care va funcționa Certificatul Verde. 

Italia are una dintre cele mai stricte politici de folosire a certificatului verde din UE
Italia are una dintre cele mai stricte politici de folosire a certificatului verde din UE

Italia este una dintre țările europene în care se fac modificări aproape săptămânal ale regulilor. De-a lungul timpului au fost emise mai multe decrete care modifică substanțial regulile privind restricțiile și folosirea certificatului verde. Italia a fost și una dintre cele mai lovite țări, pandemia ducând la milioane de infectări și numeroase decese. 

Ce spune ministrul Sănătății din Italia 

Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza este cel care a făcut propunerile și a început discuțiile cu reprezentații regiunilor relatează jurnaliștii de la stiridiaspora.ro. Aceștia au cerut în mai multe rânduri Guvernului să schimbe regulile pentru a le face mai relaxate și ușor de respectat.  

Ministrul Sănătății, Roberto Speranza consideră că sistemul de culori pe regiuni pentru restricții a jucat un rol important în lupta cu pandemia, în stabilirea nivelurilor de îmbolnăvire și în luarea măsurilor de izolare, dar virusul s-a schimbat și vor începe discuții care vor modifica totul.  

Autoritățile italiene au anunțat deja că ”regulile sanitare vor fi modificate și simplificate foarte curând” scriu jurnaliștii de la stiridiaspora.ro, citând presa locală. Printre schimbări se numără și modificarea regulilor pentru certificatul verde 

Ce excepții pregătește Italia pentru certificatul verde 

Premierul Mario Draghi este așteptat să semneze în aceste zile un ordin cu lista magazinelor unde se va putea intra fără certificat verde. Pe lista preliminară se află magazinele cu produse alimentare, farmacii, chioșcuri de ziare și tutungerii.  

De excepțiile privind certificatul verde nu vor beneficia florăriile, cele care vând haine pentru bebeluși, parfumeriile și magazinele care desfășoară oricare alte activități comerciale care nu se consideră strict necesare.  

Sunt studiate și alte excepții pentru folosirea certificatului verde dar autoritățile nu se înțeleg încă în legătură cu ce este indispensabil și ce mai poate aștepta. Există în mediul politic italian păreri diferite despre ce înseamnă ”a asigura satisfacerea nevoilor esențiale și primare ale persoanei”, astfel încât să determine excepții de la obligativitatea prezentării certificatului verde.

Oricum schimbări vor fi pentru că există un curent puternic de opinie pentru relaxarea obligativității folosirii certificatului verde în multe locuri. Ultima oară folosirea acestuia a fost reglementată pe 7 ianuarie. Atunci s-a decis obligativitatea folosirii certificatului verde în birouri publice, servicii poștale, bancare și financiare și activități comerciale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net