Roxana Roman, românca declarată erou național în Italia. Motivul pentru care și-a riscat viața

Ultima actualizare:

Roxana Roman a fost numită erou național de către autoritățile italiene. Românca noastră și-a pus viața în pericol pentru a demasca o rețea de mafioți. Tânăra de 36 de ani a reușit să scape cu viață, să rămână în siguranță, deși a fost cât pe ce să fie achitată de mafioți, dacă aflau planul ei. Roxana Roman a dat pe mâna autorităților doi capi ai mafiei din Italia.

Roxana Roman, cetățean național. Sursa foto: Facebook
Roxana Roman, cetățean național. Sursa foto: Facebook

Premiul care i s-a acordat româncei se numește Nathan, instituit de compania Asilo Savoia. Tânăra a aluat parte la o ceremonie realizată în numele său luni, 13 decembrie, în Roma, în fostul teatru Rossini.

Roxana Roman nu a fost singura persoană decorată și căreia i s-a acordat acest titlu. Șase alte persoane au primit dinstincția de erou națișonal în Italia. Românca noastră a denunțat, în urmă cu trei ani, doi membri ai clanului mafiot Casamonica. Cei doi interlopi l-au atacat pe soțul ei, după care au mai rănit o altă persoană.

Întâmplarea a avut loc chiar într-un pub, un bar pe care femeia îl deținea în cartierul Romanina, de la marginea Romei. Deși primea amenințări zilnic, Roxana Roman i-a denunțat pe mafioți, potrivit stiridiaspora.ro

În urma investigațiilor făcute de autorități, Alfredo şi Vincenzo Di Silvio au fost arestați și condamnați la patru ani şi 10 luni, respectiv patru ani şi 8 luni de închisoare. De asemenea, pentru că vorbim de un clan de mafioți italieni, bunicul bărbaților închiși se afla și el arestat la domiciliu, a primit 3 ani şi 2 luni de închisoare.

Pentru Roxana Roman a dat dovadă de curaj și și-a riscat viața pentru a schimba mentalitatea oamenilor, dar și pentru ca șantajul și frica să dispară, Virginia Raggi, fostul primar al Romei, a declarat că este mândră de fapta femeii.

„Gestul acestei tinere a transmis un mesaj clar clanurilor criminale: nu trebuie și nu pot să se simtă "stăpâni" pe anumite zone ale orașului. Cetățenii cinstiți ridică capul și se revoltă împotriva nedreptății și a hărțuirii. Povestea Roxanei a transmis și un mesaj către instituții, către mediul de afaceri sănătos și către societatea civilă: importanța de a lucra împreună.

Dacă cetățenii simt prezența instituțiilor, își depășesc teama, se întorc să denunțe abuzurile, își recapătă spațiile. Este ceea ce am făcut în timpul mandatului meu: bătălia pentru restabilirea legalității este prioritatea pe care trebuie să o urmărim fără ezitare", a spus Virginia Raggi, fostul primar al Romei pe pagina sa de socializare.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net