Un restaurant de top din România se închide. A fost desemnat de trei ori cel mai bun din țară

6 august 2024 16:11   Național
Ultima actualizare:

Baracca, un restaurant din Cluj care a fost recunoscut de trei ori drept cel mai bun restaurant din țară și a câștigat multiple premii, își închide porțile.

Această știre a fost un șoc pentru mulți clienți, mai ales că proprietarii achiziționaseră recent o fermă de 70 de acri pentru a furniza legume, fructe și carne organice.

„O veste proastă pentru ospitalitatea românească. Se închide Baracca! Aici am luat prima dată contact cu gastronomia înaltă și cu avangarda în România, în 2008”, a postat cunoscutul chef Adi Hădean.

Restaurantul a luat o grămadă de premii

Baracca se numără printre cele mai bune restaurante din România, având onoarea de a fi clasat pe primul loc în topul celor mai bune locații de acest tip în cadrul „Romanian Hospitality Awards” în anii 2018, 2020 și 2022.

Acest proiect prestigios este dedicat identificării, promovării și premierei excelenței în industria ospitalității din România și adună un juriu format din peste 130 de antreprenori și profesioniști de top din sectorul HoReCa.

Baracca este considerat unul dintre cele mai deosebite restaurante din România, având onoarea de a fi desemnat pe primul loc în topul celor mai bune locații de acest tip în cadrul „Romanian Hospitality Awards” în 2018, 2020 și 2022.

Acest prestigios proiect vizează recunoașterea, promovarea și premierea excelenței în industria ospitalității din România, fiind evaluat de un juriu format din peste 130 de antreprenori și profesioniști de top din domeniul HoReCa.

De ce se închide restaurantul. „Din fine dinning nu se fac bani nicăieri in lume”

Maria Duca, co-proprietara și managerul restaurantului, a împărtășit recent pe Facebook următorul mesaj:

„Acum 16 ani, am început o aventură despre care nu credeam că va deveni ceea ce este astăzi Baracca. Am văzut cum a înflorit atât prin ochii mei, cât și prin cei ai clienților noștri, cărora le sunt recunoscătoare pentru că au crezut în acest proiect încă de la început. Pe măsură ce restaurantul nostru a crescut, am evoluat și noi ca familie. În decursul anilor, Baracca a reușit să adune cea mai pasională, talentată și muncitoare echipă pe care mi-aș fi dorit-o vreodată.”

Duca își exprimă recunoștința față de colaboratorii care au contribuit la împlinirea visului său:

„Toți acești oameni au fost esențiali în transformarea visului meu în realitate, iar pentru acest lucru le voi fi mereu recunoscătoare. Momentele pe care le-am trăit împreună în acest loc sunt amintiri pe care le vom prețui pentru totdeauna.”

Managerul restaurantului a explicat motivele pentru care s-a luat decizia de a închide locația:

„După mulți ani de creștere și dezvoltare, am realizat că spațiul disponibil nu mai este suficient pentru noi, ceea ce m-a condus la decizia de a încheia definitiv această etapă.”

Mai multe