Un restaurant renumit din Iași a ars ca o torță. Ce a cauzat incendiul

24 octombrie 2024 6:53   Național

Un incendiu violent a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la un renumit restaurant din Iași, transformând localul într-o torță aprinsă. Flăcările au pornit în jurul orei 2:00, potrivit primelor investigații ale pompierilor, sursa fiind un aparat de gătit din bucătărie. În scurt timp, focul s-a extins rapid, cuprinzând întreaga clădire și, mai ales, acoperișul, alimentat de materiale ușor inflamabile.

Incendiul a produs pagube materiale uriașe

Încăperile restaurantului s-au umplut de un fum dens și sufocant, dar, din fericire, cei patru angajați care se aflau în interior au reușit să se evacueze la timp, evitând astfel o tragedie. Niciunul dintre aceștia nu a suferit răni, însă pagubele materiale sunt considerabile.

Incendiul a provocat distrugerea a 30 de panouri fotovoltaice, a aproximativ 150 de metri pătrați de acoperiș din panouri sandwich și a asterelei din lemn, precum și a unor electrocasnice. De asemenea, 10 panouri fotovoltaice au suferit degradări, iar mobilierul din restaurant, împreună cu celelalte aparate electrocasnice, au fost afectate. Se pare că aparatul de gătit lăsat nesupravegheat sau supraîncălzit este cauza probabilă a izbucnirii incendiului.

Flăcările s-au extins rapid, afectând semnificativ restaurantul Souflaki.

Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore

La fața locului au intervenit de urgență șase autospeciale de pompieri, care s-au luptat cu flăcările mai bine de trei ore. Focul a fost dificil de controlat din cauza intensității și a extinderii rapide la întreaga structură. Echipele de intervenție au reușit, în cele din urmă, să stingă incendiul, însă restaurantul a suferit pagube majore, acoperișul fiind complet distrus, iar bucătăria grav afectată.

Cauza exactă a incendiului rămâne în curs de investigare, dar primele indicii sugerează o defecțiune la un aparat de gătit. Autoritățile locale au deschis o anchetă pentru a determina dacă au fost respectate toate măsurile de siguranță și normele anti-incendiu în restaurant.

Pagubele materiale sunt semnificative, iar localul va rămâne închis pentru o perioadă nedeterminată, în timp ce proprietarii și autoritățile evaluează amploarea daunelor și necesitatea lucrărilor de renovare.

Mai multe