Parcul IOR arde din nou! Fumul a ajuns până la metrou

Un incendiu puternic a izbucnit în Parcul IOR, afectând aproximativ 10.000 de metri pătrați de vegetație. La fața locului au intervenit cinci autospeciale de pompieri, iar conform informațiilor furnizate de Digi 24, incendiul este în prezent sub control, eliminând astfel riscul ca flăcările să se extindă mai departe.

Cu toate acestea, mai există câteva focare de incendiu de dimensiuni reduse, pe care echipajele de pompieri se străduiesc să le lichideze complet.

Fumul degajat de incendiu este extrem de dens și a pătruns chiar și în stația de metrou Titan, situată în imediata vecinătate a zonei afectate.

Nu este primul incendiu din Parcul IOR

Aceasta nu este prima dată când izbucnește un incendiu de vegetație în această parte a Parcului IOR, o zonă retrocedată care a fost implicată în controverse.

Au existat acuzații conform cărora incendii ar fi fost provocate intenționat pentru a facilita demararea unor proiecte de construcție în apropierea parcului.

În octombrie 2023, proprietarii celor 12 hectare de teren retrocedate din Parcul IOR au fost sancționați de Primăria Capitalei, prin intermediul Poliției Locale, cu o amendă în valoare de 35 de milioane de euro pentru reducerea suprafeței de spațiu verde.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov la solicitarea HotNews.ro, între începutul anului 2022 și finalul lunii august 2023, pe cele aproximativ 12 hectare retrocedate în Parcul IOR s-au produs 15 incendii, în urma cărora au ars peste 2 hectare de vegetație.

În 11 dintre aceste incendii, cauza probabilă identificată de pompieri a fost o țigară aruncată neglijent, în timp ce două incendii au fost provocate intenționat.

Restul au fost rezultatul unor focuri aprinse pe spațiul verde care au scăpat de sub control, conform informațiilor oferite de pompieri în răspunsul transmis către HotNews.ro.

Aproximativ 12 hectare de spațiu verde din Parcul IOR au fost retrocedate în anul 2005. În 2022, proprietarii sau chiriașii acestor terenuri au declarat intenția de a construi un parc de distracții pe suprafața respectivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net