Un tânăr este revoltat după ce i-a apărut o eroare în board-ul mașnii Dacia Duster 3 noi-nouță. „Să nu vă cumpărați”

27 august 2024 9:04   Național

Un tânăr din București a trăit o experiență neplăcută cu noua sa mașină, o Dacia Duster 3. După ce a plătit 28.000 de euro pentru a achiziționa acest SUV considerat de mulți drept cel mai bun raport preț/calitate de pe piață, problemele au început să apară mult mai devreme decât s-ar fi așteptat.

Ce problemă a întâmpinat

După ce a parcurs aproximativ 1.000 de kilometri cu noua sa mașină, tânărul a întâmpinat o problemă tehnică serioasă. În timp ce încerca să pornească vehiculul și să plece de pe loc, pe ecranul de bord a apărut un mesaj de eroare referitor la cutia de viteze: „Pericol de avarie cutie de viteze”. Acest avertisment a indicat un potențial defect la cutia de viteze, împiedicându-l să conducă mai departe.

Dezamăgit de situație, proprietarul a împărtășit frustrarea sa pe pagina de Facebook „Dacia Duster Trail & Technical”, în speranța că alți proprietari ar putea oferi sfaturi sau soluții. „Uitați Duster, să nu vă cumpărați Dacia Duster 3, a costat și 28.500 de euro. Da, ia uitați ce zice. Nu mai putem să mai mergem cu ea. ‘Pericol de avarie cutie de viteze’. Nu mai putem să plecăm de pe loc cu ea. Mașină nou-nouță, scoasă din fabrică”, a scris el în postare.

Reacțiile comunității de pe Facebook

Postarea sa a atras rapid atenția și a stârnit numeroase reacții din partea utilizatorilor Facebook, fiecare oferind propria opinie și experiență cu Dacia Duster sau alte mărci auto. Unii au considerat că problema ar putea fi minoră, sugerând că ar putea fi vorba despre o eroare de software sau o problemă de preîncălzire a uleiului, care ar putea fi ușor rezolvată la reprezentanța Dacia.

E frustrant să ai probleme cu o cutie automată la mașină nouă. Sunt pățit că am 7DCT de la coreeni. Vorba adminului, vezi ce zic cei de la Dacia, că poate scapi doar cu update de soft ceva”, a comentat un utilizator.

Eroare preîncălzire ulei! Se rezolvă la Dacia”, a adăugat altcineva, sugerând că ar putea fi o problemă ușor de soluționat.

Pe de altă parte, au fost și utilizatori care au sugerat că orice mașină, indiferent de marcă sau model, poate avea defecte, inclusiv cele mai scumpe și prestigioase mărci auto: „Stai să vezi la alte mărci scumpe cum jelești când apare o eroare și scoți miile de euro. Cunosc prieteni pățiți. Nu mai denigrați DACIA, este cea mai bună mașină pentru România, în special Duster, dar noi cei care conducem cazane de 1000 euro asta știm să facem, circ ieftin”.

Mai multe