Banca importantă care și-a îmbogățit clienții. Au putut extrage oricât de mulți bani au vrut de la bancomate, după o „eroare de sistem”

O eroare tehnică s-a dovedit a fi, literalmente, o adevărată comoară pentru oamenii care au încercat să scoată bani de la bancomat. Clienții celei mai mari bănci din Etiopia au observat cu stupoare atunci când au scos bani de la bancomate că pot extrage sume mai mari decât cele pe care le aveau în conturi! În numai câteva ore, o sumă uriașă a fost extrasă de clienții băncii!

Eroarea a provocat pierderi uriașe / foto: Pexels
Eroarea a provocat pierderi uriașe / foto: Pexels

Totul s-a petrecut din cauza unei „erori de sistem”, care a provocat probleme serioase Băncii Comerciale din Etiopia. Clienții au observat rapid că pot extrage sume mai mari decât cele pe care le au în conturi, iar în numai câteva ore, suma uriașă de 40 de milioane de dolari a fost extrasă din conturile băncii.

Se pare că cei mai dornici de a profita de această eroare au fost studenții, care și-au dat rapid de veste între ei despre eroarea de la bancă, prin intermediul apelurilor și a mesajelor telefonice. Se pare că această eroare a fost depistată în timpul nopții dintre sâmbătă spre duminică, între miezul nopții și ora 2 dimineața, conform BBC

La bancomatele situate în apropierea universităților din Etiopia s-au format rapid cozi uriașe, iar studenții au extras bani până la apariția poliției.

S-au extras 40 de milioane de dolari din conturile băncii

După cum ne putem imagina, cei care au încercat să profite de această eroare nu vor reuși să păstreze banii scoși de la bancomate. Cu toate acestea, reprezentanții băncii au spus că cei care vor returna banii nu vor fi acuzați de nimic. Se pare că suma pierdută de Bancă din cauza acestei erori depășește 40 de milioane de dolari.

Banca Comercială Etiopiană este o instituție cu o vechime de 82 de ani, iar la acest moment are undeva în jur de 38 de milioane de clienți. Se pare că „eroarea de sistem” care a dus la această încurcătură costisitoare ar fi apărut în timpul unei activități de inspecție și mentenanță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net