Un tren cu 200 de persoane a deraiat de pe linie. Incidentul feroviar s-a produs pe ruta Craiova - București

11 iunie 2024 16:42   Național

Autoritățile se află în alertă după ce două dintre cele trei vagoane ale trenului IR 1596 au deraiat. La bordul garniturii se aflau aproximativ 200 de persoane, iar incidentul s-a produs pe ruta Craiova - București, chiar la Drăgănești de Vede.

Din cauza faptului că la bordul trenului se aflau aproximativ 200 de persoane, s-a decis activarea Planului Roșu de Intervenție, la nivelul județului Teleorman. Cele două vagoane ar fi deraiat într-o zonă cu șine șerpuite, ce se aflau într-o curbă aflată în zona Drăgănești de Vede. Trenul era la zi cu revizia, însă la ora 16:24, la numai 10 minute după ce a plecat din stația Roșiori, mecanicul a anunțat telefonic faptul că ultimele două vagoane au deraiat.

Imediat după ce accidentul a fost raportat către autorități, la fața locului a fost trimisă o mașină de stingere, un echipaj de descarcerare, 9 ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, cât și 2 ambulanțe SAJ. Mai mult decât atât, pentru a putea fi transportați toți pasagerii din tren, la fața locului au fost trimise și două microbuze de la ISU Teleorman.

Trenul transporta 200 de persoane

Potrivit unui comunicat emis de CFR, în tren se aflau aproximativ 200 de călători, iar ultimele două vagoane au deraiat, pe firul II. Celelalte trenuri care trebuie să trească prin această zonă vor fi trasate să circule pe firul I, potrivit CFR.

„Trenul 1596, care circulă în relația Craiova – București Nord, a plecat din stația Roșiori la ora 16:14, iar la ora 16:24 mecanicul a anunțat telefonic dispeceratul de circulație faptul că, în zona semnalului de intrare în stația Atârnați, pe firul II, au deraiat ultimele două vagoane din compunere garniturii.

Din primele informații, în tren sunt circa 200 de călători, iar echipele de intervenție ale SRCF Craiova urmează să ajungă la fața locului. Celelate trenuri, care tranzitează stația Atârnați, vor fi trasate să circule pe firul I, din ambele sensuri”, a comunicat CFR, potrivit Antena 3 CNN.

Mai multe